• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mud Jeans genomineerd voor Koning Willem I Plaquette

Mud Jeans genomineerd voor Koning Willem I Plaquette

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Mud Jeans is een van de twaalf genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, zo blijkt uit een persbericht van het merk. Op 28 mei wordt bekendgemaakt of het merk ook daadwerkelijk met de prijs naar huis gaat.

De Koning Willem I Plaquette is een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve, duurzame ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Mud Jeans is een van de genomineerden omdat het denimmerk werkt volgens de principes van de circulaire economie, waarbij oude jeans worden gebruikt om nieuwe kleding te maken. Ook het concept ‘Lease a Jeans’ dat in 2013 werd geïntroduceerd, waarbij consumenten een broek na gebruik weer teruggeven aan het merk om hergebruikt te worden, hielp mee met de nominatie. “Zo kunnen consumenten met trends meedoen, met een minimale impact op het milieu. Onze manier van denken is eigenlijk: wat als we allemaal onze eigen rommel opruimen,” aldus CEO van Mud Jeans, Bert van Son, in een persbericht van de stichting.

De Plaquette is al vier keer eerder uitgereikt en maakt onderdeel uit van de tweejaarlijkse uitreiking van de Koning Willem I Prijs. De stichting reikt al sinds 1958 prijzen uit in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’.

Beeld: Mud Jeans Facebook

koning willem I plaquette
MUD Jeans