• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mulberry komt met ecologisch verantwoorde Portobello-tas

Mulberry komt met ecologisch verantwoorde Portobello-tas

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Britse luxemerk Mulberry komt met een tas gemaakt van honderd procent ecologisch verantwoord leer. Dat kondigt Mulberry aan in een persbericht. De komst van de ‘Portobello’, zoals de tas zal heten, is deel van de Mulberry Green-strategie. Onder deze vlag wil Mulberry naar eigen zeggen “betrokkenheid tonen met duurzame ontwikkeling en werken aan ecologisch verantwoord erfgoed”.

De Portobello is geheel ontwikkeld in Groot-Brittannië. De productie ervan vindt plaats in de Mulberry-fabrieken in Somerset, die op dit moment CO2-neutraal produceren. Het leer dat voor de Portobello wordt gebruikt is een restproduct van de voedselindustrie en wordt gelooid door een looierij die door de internationale Leather Working Group (LWG) is gecertificeerd met een Gold-certificaat. Dat betekent dat de looierij voldoet aan de milieuprotocollen die door de LWG zijn opgesteld. Alsof dat nog niet genoeg is, is de tas gestikt met garen van gerecycled polyester.

De Portobello is soepel, dun, licht van gewicht en heeft brede, solide draagbanden. Ergens heeft hij wel iets van een plastic draagtasje. Johnny Coca, productiedirecteur bij Mulberry, beaamt in het persbericht: “Het uitgangspunt voor deze collectie was om een alledaagse en banale vorm, die van de functionele maar vervuilende plastic tas, te transformeren naar een uniseks handtas die solide en elegant is; ontworpen om lang mee te gaan.”

De tas is in zeven verschillende kleuren verkrijgbaar in Mulberry-winkels en in de online shop van het merk, voor een verkoopprijs van 950 euro. De opbrengst die Mulberry met de Portobello genereert wordt gedoneerd aan World Land Trust, een organisatie die werkt aan het behoud van natuurreservaten. Daarnaast biedt Mulberry voor tasseneigenaars wereldwijd de mogelijkheid om beschadigde Mulberry-tassen kosteloos te laten repareren.

Mulberry, dat wortels heeft in Somerset, identificieert zichzelf als “quintessentially British”. Het merk heeft speelse kledinglijnen voor mannen, vrouwen en kinderen, maar staat vooral bekend om haar lederen tassen: hedendaagse Mulberry-klassiekers zijn de Trout, de Bayswater en de Alexa.

Beeld: de Portobello-tas in vier verschillende kleuren. Foto via Mulberry.

Mulberry
Portobello