• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Natuur vormt inspiratiebron voor Lente/Zomer 2020 kleuren trends

Natuur vormt inspiratiebron voor Lente/Zomer 2020 kleuren trends

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |REPORTAGE

In de Lente/Zomer 2020, zal de natuur een belangrijke bron van inspiratie vormen, aldus trendwatchers Christine Boland (Nederland), Tony Bannister (Australië) en Christine Foden (Verenigd Koninkrijk) die samen hun prognose voor het seizoen deelden tijdens een seminar georganiseerd door Appletizer vorige week in Amsterdam.

Hoewel ze uit verschillende landen komen, zijn alle drie tot dezelfde conclusie gekomen: hoe meer consumenten weten over de impact van onze consumptie keuzen op het milieu en het effect van stress op onze mentale gezondheid, hoe meer bereid ze zullen zijn om pas op de plaats te maken en terug te gaan naar de basis. Daarom zullen de kleuren, vormen en materialen van Lente/Zomer 2020 dit verlangen naar de natuur uitdrukken.

Trend #1: Rustgevende neutrals

Boland, Bannister en Foden waren het erover eens dat neutrale kleuren zoals ecru en gebroken wit in de Lente/Zomer van 2020 heel populair worden. Gebruikt met gestructureerde, minimalistische silhouetten en natuurlijke materialen zoals linnen, jute en biologische katoen. “Stukken die simpel lijken maar eigenlijk is er van alles aan de hand”, zei Boland. Textuur is ook een belangrijk aspect van dit thema, consumenten voelen zich aangetrokken tot een rustieke uitstraling. Prints en dessins worden tot de essentie teruggebracht, met geometrische patronen en simpele vormen zoals cirkels, vierkanten en lijnen.

Foto’s: Magic Linen via Etsy; Christian Dada SS19; Damir Doma SS19 via Catwalk Pictures

Trend #2: De oceaan redden

Consumenten maken zich steeds meer zorgen over plastic vervuiling en de rol die de mode industrie speelt in dit probleem. Daarom gaat de voorkeur uit naar merken die hun milieu impact proberen te verminderen door het gebruik van bijvoorbeeld gerecycled plastic. Ook gaan ze kleuren en patronen dragen die hen aan de zee doen denken. Lichte tinten zoals blauw, groen en turkoois zullen volgens de trendwatchers overal te zien zijn in de Lente/Zomer van 2020, vaak met rood als accentkleur. Diep donkerblauw, zoals de zee bij nacht, wordt ook populair. Het water vormt ook de inspiratiebron voor prints, dessins en silhouetten, door het gebruik van plooien, fladderende jurken en nautische prints.

Foto’s: Givenchy SS19, Stella McCartney Facebook, J. Crew Facebook, Christian Dior SS19, Jasper Conran SS19, Alberta Ferretti SS18 via Catwalk Pictures

Trend #3: Stedelijk groen

Bij een seizoen geïnspireerd door de natuur horen natuurlijk ook groene tinten. “Maar het gaat om natuur doordrenkt met functionaliteit”, benadrukt Christine Foden: donkergroen en citroengeel zijn te zien in stukken zoals cargobroeken, visjacks, en T-shirts met functionele zakken. “Utilitarian Fashion gaat niet weg”, zegt Bannister. Hij voegt toe dat dit thema ook innovatie in zich draagt, want het groen wordt gecombineerd met lichte, technische stoffen.

Photos: Givenchy SS19 via Catwalk Pictures, Asos Facebook, Stella McCartney Facebook, Michael Kors SS19 via Catwalk Pictures

Trend #4: Zonsondergang

De melange van rood, fuchsia, paars en oranje van een mooie zonsondergang zal zowel de mode- als de interieurbranche inspireren in de Lente/Zomer van 2020. Warme tinten als rood, roest en magenta worden gecombineerd in het thema “Atmospheric” (Bannister) en “Heatwave” (Foden).

Foto’s: Zadig and Voltaire SS19, Elie Saab SS19, Agnona SS19, Blumarine SS19 via Catwalk Pictures.

Foto trendseminar via Appletizer PR

Appletizer
Christine Boland
Christine Foden
Kleurentrends
Lente/Zomer 2020
lente/zomer 2020 trends
natuur
Tony Bannister
Trends
zomer 2020