Nieuwe app Qwindo gaat het gevecht aan met bol.com

Fashion is, naast een overtuiging en lifestyle, stiekem best een dure hobby. Daarom is het goed eens te kijken hoe je dezelfde mooie producten net iets voordeliger in je kledingkast kan krijgen. Om dit uit te zoeken moeten we eerst kijken waar je eigenlijk voor betaalt – een groot deel van waar jij online geld uitgeeft wordt namelijk besteed aan marketing.

“Waar gaat al dat geld eigenlijk heen?”
Veel van de producten die op zogenaamde ‘marketplaces’ zoals bol.com en Amazonworden verkocht,komen direct van een boetiek (web)winkel. Deze marketplaces verkopen deze producten door én maar maken hier direct een mooie marge op (20% tot 30%) zonder voorraadrisico te lopen.Om überhaupt gevonden te worden betaalt diezelfde webwinkel gemiddeld 12% tot 20% van het aankoopbedrag aan Google en/of Facebook.

Waarom houdt de consument dat geld niet in de zak (of in de kast)?
In november lanceert MultiSafepay een nieuwe mobiele app: Qwindo . Hierin worden haast alle webwinkels (klein en groot) samengebracht. Alles in Qwindo is gelijk geprijsd als in de webshop máár:de consument krijgt 10% van de orderdirect terug op de balans voor de volgende aankoop. Nieuwe app Qwindo gaat het gevecht aan met bol.com

“Na bijvoorbeeld een jurk van 450 euro gekocht te hebben, is er direct 45 euro beschikbaar voor een volgende aankoop. Koop je vervolgens iets voor 45 euro – dan betaal je niets bij en krijg je weer 4,50 op je balans gestort”

Waarom
Qwindo is een spin-off van Payment Service Provider MultiSafepay . Zij zagen dat veel van de (20 duizend) webshops die zij bedienen ook producten verkochten op marketplaces, en dat leverde lang niet altijd het gewenste resultaat. In plaats van verkopen via meerdere kanalen werd er geconcurreerd met de content op de eigen site en de eigen content op demarketplaces.Ook speelde deze marketplaces handig in door goedlopende producten zelf uit eigen voorraad te gaan verkopen. Qwindo is opgericht om ervoor te zorgen dat de boetiek webwinkel succesvol kan concurreren met de grote spelers.

Wanneer
In november verschijnt de app in de appstore (Android&iOS), als welkomstbonus ontvangt iedere nieuwe app-gebruiker 5 euro op zijn balans. Zijn er winkels die zeker mee moeten doen? Laat het Qwindo weten via [email protected] .