• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nike lanceert speciaal voor vrouwen Nike Unlaced

Nike lanceert speciaal voor vrouwen Nike Unlaced

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

“Een ding dat alle vrouwen in sport verenigd is sneakers,” aldus Nike in een persbericht. Het sportmerk kondigt daarom nieuwe initiatieven aan om de sneakerervaring voor vrouwen te verbeteren, waaronder een exclusief sneaker concept genaamd Nike Unlaced.

“Deze projecten definiëren de toekomstige staat van schoeisel voor vrouwen, waar meer curatie en samenwerking verwacht kan worden, maar ook een toename aan vrouwelijke representatie zal zorgen voor nieuwe ideeën, niet alleen voor vrouwen, maar voor alle sneaker enthousiastelingen,” aldus Nike in het persbericht.

Het eerste initiatief is Nike Unlaced; een nieuw concept voor online en offline retail gericht op vrouwen. Het zal eerst online lanceren als een onderdeel van nike.com op 27 maart en later in fysieke winkels uitrollen. Hier is een gecureerde selectie van sneakers door lokale influencers te vinden, met styling gericht op vrouwen. “Een gecureerde selectie van sneakers, inclusief uitgebreide maten, innovatieve modellen en iconische samenwerking zijn een visie die de ruggengraat vormt van Nike Unlaced,” aldus het merk. De verbreding van de maten is het tweede initiatief van Nike. Vrouwen grijpen nu vaak naast limited edition sneakers of klassieke Nike Jordan’s omdat de maten gericht zijn op mannen. “We erkennen de universaliteit van de sneaker cultuur en reduceren de frustratie van het misgrijpen door het ontbreken van maten.” In de herfst worden ook Nike Air Force 1 en Air Max onder handen genomen betreffende de maten.

Nike kondigt eveneens gepersonaliseerde styling en VIP leden ervaringen aan. Het moet de verbinding en beschikbaarheid van sneakers voor vrouwen vergroten. “Leden hebben bijvoorbeeld de kans om een-op-een afspraken op te zetten met gast stylisten en hun selectie mee naar huis te nemen in gespecialiseerde verpakkingen.”

Het is nog niet duidelijk hoe en wanneer Nike Unlaced wordt doorgevoerd in de Nederlandse en Belgische markt.

Beeld: Nike website

Nike