• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nordstrom: Gebruik van single use plastics dit jaar halveren

Nordstrom: Gebruik van single use plastics dit jaar halveren

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ter ere van Earth Day, aankomende woensdag, heeft Nordstrom vijf nieuwe doelen op het gebied van duurzaamheid gepresenteerd. Zo wil de Amerikaanse warenhuisketen dit jaar haar gebruik van single use plastics halveren, schrijft Fibre2Fashion.

Concreet wil Nordstrom plastic tasjes uit ruim 245 Nordstrom Rack-filialen bannen om het gebruik van single use plastics te verminderen. Daarnaast wil het bedrijf de levensduur van 250 kiloton aan kledingstukken verlengen en een miljoen dollar doneren om innovatie op het gebied van textielrecycling te ondersteunen.

De andere doelen waar Nordstrom mee komt, zijn om te uitstoot van broeikasgassen te verminderen en om de helft van de producten gemaakt van polyester, katoen en cellulosevezels te vervangen door duurzaam geproduceerde grondstoffen.

“Deze Covid-19 crisis heeft ons de unieke kans gegeven om onze toekomst opnieuw te bekijken en om te bedenken wat voor soort bedrijf we willen zijn voor onze klanten, werknemers en aandeelhouders,” stelt Pete Nordstrom, president en chief brand officer bij Nordstrom. “Het is duidelijk dat ecologische duurzaamheid een prioriteit moet zijn voor ons bedrijf om waardevol te kunnen zijn voor onze belanghebbenden en partners.”

Duurzaamheid
EARTH DAY
Inc.
NORDSTROM