• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Oger sluit contract met Defensie voor galatenues Koninklijke Luchtmacht

Oger sluit contract met Defensie voor galatenues Koninklijke Luchtmacht

Door Caitlyn Terra

7 mei 2019

Mode

De B2B-afdeling van luxe herenmodezaak Oger, OCFS (Oger Corporate Fashion Statements) heeft een contract gesloten met Defensie voor de productie van galatenues voor de Koninklijke Luchtmacht. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Het gaat om ongeveer 2500 avondtenues voor dames en heren in diverse rangen.

“De eerste 600 medewerkers van de Staf Commando Luchtstrijdkrachten ontvangen eind dit jaar hun nieuwe avondtenue,” aldus managing director van OCFS Patrick Lusink. Tegen 2021 moeten alle overige medewerkers hun tenue hebben ontvangen, 21 juli 2021 op zijn laatst. “Een geweldig project. We zijn vereerd dit te mogen doen.”

Oger zal de officiersrangen tweede- en eerste luitenant, kapitein, majoor, luitenant-kolonel, kolonel, commodore, generaal-majoor, luitenant-generaal en general kleden. Ook enkele stafadjudanten krijgen een nieuw avondtenue. De pakken worden gedragen tijdens officiële feestelijke gelegenheden zoals het Koningsbal, het Kerstbal en de Corpsdiners. De dames en heren krijgen een donkerblauw jasje met epauletten op de schouders en het logo van de Koninklijke Luchtmacht op de goudkleurige knopen en de mouwen zijn voorzien van rangen in goudgalon. De heren krijgen een donkerblauwe pantalon met een zwarte zijnaadbies en de vrouwen krijgen een lange slanke donkerblauwe rok ook met zwarte zijnaadbies.

Beeld: Oger