• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Onderstreep jouw personal brand met een persoonlijke stijl voor zakelijk succes

Onderstreep jouw personal brand met een persoonlijke stijl voor zakelijk succes

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

21 nov. 2019

Mode

Toen jij vanmorgen opstond, dacht jij toen bewust na over jouw personal brand? Waarschijnlijk niet. Ik daag je uit dat wel te doen. Want of je je er nu bewust van bent of niet, jij bent je eigen merk. Het branden van jezelf is niet meer weg te denken in een wereld waarin alles digitaal en snel gaat. En als jij kunt beïnvloeden hoe mensen jou zien, waarom zou je dat dan niet doen? Naast jouw verhaal en expertise kun je dit waanzinnig sturen met jouw presence. Wie wil je zijn? Wat wil je uitstralen en waarmee wil jij geassocieerd worden? Kleed je ernaar. Uitgesproken durven zijn is niet meer een vraag, maar een must.

Wie ben je en wat wil je uitstralen?

Mensen hebben meteen een indruk van je als ze je zien. Dat zit ‘m in je houding en energie. En in jouw kleding. Ga je voor kleur, mooie stoffen en kwaliteit? Of een een-in-een-dozijn outfit? Weet, mensen oordelen niet bewust. Het is een onbewust proces dat zich razendsnel in je hersenen afspeelt. Uit jouw kleding wordt veel opgemaakt. Ben je succesvol? Betrouwbaar? Likable? Wat wil jij uitstralen?

Het gaat om zelfexpressie. Om hoe je jezelf presenteert aan de wereld. Denk eens na over jouw authentieke zelf. Wat is jouw missie? Waar sta je voor en waar word je blij van? Bedenk je welke stijl daarbij past zodat je het kunt manifesteren met jouw personal brand. Door jezelf op deze manier zichtbaar te maken boek je meer zakelijk succes. Want als jij duidelijk uitdraagt wie je bent, waar je voor staat en hoe je mensen helpt, trek je als een magneet de juiste mensen, klanten en opdrachten naar je toe. Zakendoen wordt dan niet alleen makkelijker, ook leuker. Ik ben creatief en daadkrachtig. Tegelijkertijd sta ik voor plezier en vrijheid en hou ik van glitters, rokken, jurken, goud en mooie stoffen. Voor workshops, bij klanten en op netwerkborrels verschijn ik altijd netjes en toch opvallend met een zilveren rok of paillettenbroek. Ik wil namelijk een badass indruk achterlaten: “He, dat is een krachtige vrouw die van het leven een feestje maakt.” Daar denk ik bewust over na.

Wees consistent opvallend

Als ik denk aan een glimmende jumpsuit met een grote kraag, dan denk ik aan Elvis Presley. Een boblijn en zonnebril zijn het handelsmerk van Anna Wintour. En Steve Jobs kun je uittekenen in een coltrui. Dat is wat ik noem personal branding met een persoonlijke stijl. Ik associeer een persoon met een bepaalde look.

Het gaat er met personal branding niet om dat je beter bent. Persoonlijke stijl branding is belangrijk om je te onderscheiden. Zorg dus dat je opvalt met iets wat bij je past. Of dat nu zit in je haar, bril, kleuren of accessoires. Als mensen je maar herinneren. Zoals Steve met zijn coltrui. En Lady Gaga met haar extreme outfits. En hoewel deze outfits totaal niet op elkaar lijken, zit de consistentie in het extreme. Dat past bij haar stijl.

Wees zorgvuldig in de keuze die je maakt, want consistentie in stijl is key. Als je ergens mee geassocieerd wilt worden, moet je het langere tijd uitdragen om onthouden te worden. Fashion verandert snel. Laat je dus niet meeslepen door de trends van alledag.

Zakelijke kleding al lang niet meer hip

O god, in Nederland is het al snel: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” En dat zie ik veelal terug in kleding. Zo behouden. Zonde! Want met kleding kun je jouw personal brand zo mooi onderstrepen. Als ik in Spanje loop zie ik vrouwen mooi gekleed en perfect verzorgd rondlopen. Daar word ik zo blij van. Het maakt nogal verschil wat je aan hebt. Niet alleen in hoe je overkomt op anderen, ook in je zelfvertrouwen. Als je bewust een badass outfit aantrekt, aandacht aan je make-up en haar besteedt en met je hoofd omhoog rondloopt, heb je het gevoel dat je de hele wereld aankan. En dat straal je dan ook uit.

Nog steeds denken veel mensen dat je je zakelijk moet kleden voor werk. En grijpen naar een donker pak. Dit is al lang niet meer het geval. Sterker nog, wil jij geassocieerd worden met al diezelfde donkere pakken? Of kies je liever voor kleding die jouw persoonlijkheid onderstrepen?

Stoere prints en pastelkleuren

Dus vrouwen. Doe wat meer moeite. Ga niet voor het standaard zwarte jurkje, durf op te vallen met kleuren, mooie stoffen, stoere prints en hoge hakken. En mannen alsjeblieft…. dat donkere pak met stropdas kan echt niet meer. Ga voor casual chic. Een stoere jeans met sneakers en mooi overhemd. Hou je van een pak? Bij merken als Dior, Salvatore Ferregamo en Hermès worden mannen in 2020 omgedoopt in pastelkleuren. Probeer en voel wat bij je past. Alles kan. Zorg alleen dat je jouw personal brand consistent uitdraagt. Own it en je krijgt zoveel meer voor elkaar.

Be your own awesome brand
and make an impression to remember

Joy in Business
Personal Branding
zakelijk succes