• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ontdek de mogelijkheden en voordelen van produceren in Turkije

Ontdek de mogelijkheden en voordelen van produceren in Turkije

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Voor modebedrijven is het één van de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap: het vinden van een goede en betrouwbare producent. Turkije is relatief dichtbij en de prijs- kwaliteitverhouding is goed. Maar waar begin je? Hoe pak je het concreet aan? Turkish Fashion Break Amsterdam stelt Nederlandse modebedrijven in staat om uitgebreid kennis te maken met de mogelijkheden die Turkse kledingmerken en fabrikanten kunnen bieden. Op 24 oktober komen zo’n twintig Turkse bedrijven naar De Hallen voor dit unieke matchmaking-event. Daarnaast zijn er interessante lezingen van Turkije-experts.

De juiste begeleiding

Eén van de sprekers tijdens Turkish Fashion Break Amsterdam is Fatma Sener van de Kamer van Koophandel. Als matchmaker voor Enterprise Europe Network (EEN) maakte zij sinds 2014 al ruim veertig samenwerkingen mogelijk. Ze schetst een goed beeld van de toegevoegde waarde van EEN aan de hand van ondernemersverhalen, ondersteund met feiten. Na afloop van haar presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen. “Interessant is dat Turkse textielproducenten zeer servicegericht zijn”, aldus Sener. “Ze kunnen je bij vrijwel alle facetten van het productieproces helpen, denk bijvoorbeeld aan fabric sourcing.” Als Nederlandse ondernemer is het wel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Turkije is immers een groot land. Met EEN begeleidt zij ondernemers in dit proces en helpt hen om hun doelen concreet te maken.

Interessant prijsvoordeel

Naast kwaliteit, afstand, een handelsverdrag met de Europese Unie (goederen kunnen zonder beperkingen van de douane verhandeld worden) en flexibiliteit is er nog het prijsvoordeel voor mode-ondernemers. Door de huidige koers van de Turkse lira hebben importeurs het tij mee en is het nu een goede tijd om te produceren in Turkije. Voor vragen en tips over de economische ontwikkelingen in Turkije kunnen Nederlandse ondernemers tijdens Turkish Fashion Break Amsterdam terecht bij de aanwezige bedrijven en experts. Namens de Kamer van Koophandel is Cor Bekker, landspecialist Turkije, aanwezig om de deelnemers direct vanuit de bron informatie te bieden. De KvK-adviseur was de afgelopen jaren betrokken bij diverse netwerkbijeenkomsten en handelsmissies. Ondernemers die hun interesse voor zakendoen in Turkije meer concreet willen maken krijgen aan de hand van zijn presentatie een goed beeld van de mogelijkheden.

Turkish Fashion Break Amsterdam is bij uitstek de plek om uitgebreid kennis te maken met de mogelijkheden die Turkse kledingmerken en fabrikanten aan Nederlandse modebedrijven kunnen bieden. Inkopers, productmanagers, merkeigenaren, groothandelaars en retailers zijn van harte welkom om in een gezellige informele omgeving de potentie van Turkije te ontdekken. Het matchmaking event vindt plaats op 24 oktober a.s. van 10 tot 18 uur in De Hallen, tevens het hoofdkwartier van kennisinstituut Denim City, in Amsterdam.

Voor meer info en aanmelden: tfbamsterdam@fashionunited.com

DE HALLEN
DENIM DAYS
Partner Content
TURKISH FASHION BREAK AMSTERDAM