• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Oprichter Scotch & Soda lanceert nieuw luxe herenlabel: Salle Privée

Oprichter Scotch & Soda lanceert nieuw luxe herenlabel: Salle Privée

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Patrick Munsters, de oprichter van het bekende label Scotch & Soda, komt met een nieuw label: Salle Privée. Het merk wordt online gelanceerd. Dat meldt WWD.

Het nieuwe label zal via retail en ecommerce verkocht worden. De eerste winkel die het label later dit jaar gaat openen wordt gevestigd in Amsterdam, aan de Cornelis Schuytstraat 9. Voorheen zat Shoebaloo in het pand, maar die heeft na een herstructurering de huur opgezegd. Er zouden ook plannen zijn om winkels in andere belangrijke markten te openen.

“Wat ik wilde maken gaat niet over mode, het gaat over een goede kwaliteit en een seizoenloze garderobe,” zegt Munsters tegen WWD. Hij ziet dat steeds meer consumenten naar trendloze en klassieke items zoeken in een oververzadigde modemarkt.

Voor de eerste collectie werkte Munsters samen met Ulrike Lundgren, de ontwerper van de prêt-à-porter vrouwenlijn van het merk Rika. Samen bepaalden ze de creatieve richting van het label. De collectie is in een fabriek net buiten Venetië geproduceerd, waar ook grote Italiaanse labels Jil Sander en Prada hun collecties laten maken.

De eerste collectie heeft neutrale kleuren als donkerblauw, grijs en camel. De items zijn modern en minimalistisch, met klassieke items zoals double breasted wollen jassen en jeans. De broeken ogen moderner door een smallere pasvorm, daartegenover staan gelaagde looks van kostuums met coltruien. Alle items zijn trendloos en seizoenloos. Als Salle Privée groeit, is Munsters ook van plan om andere categorieën toe te voegen aan de lijn, zoals parfum.

Beeld: Salle Privée

patrick munster
SALLE PRIVÉE