• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Osier werkt met appel-afval voor tweede tassencollectie

Osier werkt met appel-afval voor tweede tassencollectie

Door Tessa Guntlisbergen

21 okt 2019

Mode

Handtassen gemaakt van appel-leer. Osier gebruikte voor haar tweede collectie appel-afval uit Italië. “Het is een stap in de richting van verdere verduurzaming,” vertelt Osier-oprichtster Theresa Jentzsch tegenover FashionUnited.

Osier werd ruim een jaar geleden opgezet. Het is een vegan tassenlabel, dat voortkomt uit een persoonlijk gemis van betaalbare, niet hippie-achtige vegan mode. De eerste collectie van Osier bestaat uit enkele tassenmodellen, die uitsluitend zijn gemaakt van veganistische en eco-vriendelijke materialen. De items worden geproduceerd in Boekarest in Roemenië. Het merk is gevestigd in Amsterdam.

“We zijn een slow fashion-merk, dus we hebben de tijd genomen voor de ontwikkeling van de tweede collectie,” zegt Jentzsch via de telefoon. “We hebben goed onderzoek gedaan naar verduurzaming van stoffen. De tassen zijn tijdloos. We volgen geen trends, dus de tassen zijn er in neutrale kleuren en niet in bijvoorbeeld zomerkleuren. Het is de bedoeling dat de tassen over zeg tien, vijftien jaar nog steeds te dragen zijn,” aldus Jentzsch. “Dat is voor ons ook duurzaamheid.”

De nieuwe collectie bestaat uit tassen in een “chique, simplistische en minimalistische” stijl. De buitenkant van de tassen is gemaakt van 24 procent appelschillen die zijn gedroogd en vermengd tot poeder. Verder bestaat het materiaal voor de buitenkant uit polyester, katoen en PU leer. De binnenkant is van 88 procent gemaakt van gerecyclede plastic flessen. In tegenstelling tot de eerste collectie, is er nu ook een laptoptas verkrijgbaar. Eén van de modellen uit de eerste collectie is er nu in een zwarte versie.

De volledige tweede tassencollectie is bij Osier zelf verkrijgbaar. Enkele tassen zijn ook verkrijgbaar bij diverse multibrandwinkels zoals de Geitenwollenwinkel in Amsterdam en Nukuhiva in Utrecht.

Beeld: Osier

appel-leer
Duurzaam
Osier