• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Outdoor lifestyle: de historische reis van Tenson

Outdoor lifestyle: de historische reis van Tenson

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Credits: Tenson

De geschiedenis van Tenson, een merk dat tegenwoordig ongeëvenaard is in de wereld van outdoorkleding, begon in 1951 in het idyllische Zweedse kustplaatsje Varberg. Geïnitieerd door het project van de ambitieuze ondernemer Paul Rydholm, heeft Tenson zich in de loop der decennia ontwikkeld tot een toonbeeld van functionaliteit en avontuurlijkheid. Rydholm werd gedreven door de duidelijke visie om kleding te creëren die niet alleen bestand zou zijn tegen de zwaarste elementen, maar die de drager ook zou ondersteunen tijdens zijn meest uitdagende avonturen. Samen met zijn zus en twee getalenteerde naaisters richtte hij in een bescheiden werkplaats het bedrijf op dat nu bekendstaat als Tenson – een merk dat de elementen beheerst en de harten van outdoorliefhebbers verovert.

In de beginjaren introduceerde Tenson baanbrekende producten zoals de Fjäll Anorak of de Mountain Anorak 7031, die later deel uitmaakte van de Noorse expeditie in de Chileense Andes. Deze en andere ontwerpen legden de basis voor Tensons reputatie als fabrikant van kleding die bestand was tegen de zwaarste omstandigheden. In 1972 leidde de introductie van de Himalaya-jas, geïnspireerd op de eerste maanlanding, tot een iconisch product dat vandaag de dag nog steeds een essentieel onderdeel is van de Heritage Collection.

Tenson. Credits: Tenson

De erfenis leeft voort: de ‘Heritage Collection’

De Heritage Collection is een eerbetoon aan reizen die je niet alleen ver weg brengen, maar ook terug naar je roots. Deze collectie, een zorgvuldige selectie van tijdloze stukken, vertelt de verhalen van pioniers die het onmogelijke durfden. De Himalaya Jacket, de Naomi Expedition Jacket, de Mount Robson Jacket en de Mountain Anorak 55 – elk van deze stukken draagt het DNA van avonturen die geschiedenis hebben geschreven. De Heritage Collection symboliseert niet alleen kleding, maar een manier van leven waarbij het buitenleven centraal staat.

De huidige editie van deze collectie bevat zowel nieuwe toevoegingen als herwerkte klassiekers. Naast het behouden van klassieke ontwerpen integreert Tenson ook moderne technologieën en materialen die de producten niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer maken. Het streven naar kwaliteit en functionaliteit blijft onveranderd, maar het streven naar milieubescherming en duurzaamheid wordt voortdurend versterkt.

De community als basis

Naast de productie van outdoorkleding heeft Tenson een community van avonturiers en natuurliefhebbers opgebouwd, die wordt gekenmerkt door een diepe verbondenheid met de natuur. De "Community with Purpose" weerspiegelt deze geest door gelijkgestemden samen te brengen die zich inzetten voor een actief en doelgericht leven. In deze community worden ervaringen gedeeld en verhalen verteld die Tensons erfgoed en filosofie belichamen.

Door deze traditie voort te zetten en voortdurend te streven naar innovatie, nodigt Tenson u uit om deel uit te maken van dit boeiende verhaal. Het vertelt over onvergetelijke momenten in de natuur, over uitdagingen die we samen hebben overwonnen en over de vreugde die voortkomt uit een echte band met de natuur. Elk lid draagt ertoe bij dat het vuur van enthousiasme nooit dooft en dat het merk Tenson altijd zijn vinger aan de pols houdt, terwijl het zijn wortels eert.

OVER HET MERK
Lees meer over Tenson op de bedrijfspagina
OutDoor
tenson