• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overkoepelende CAO voor modedetailhandel stap dichterbij

Overkoepelende CAO voor modedetailhandel stap dichterbij

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (VGT) heeft met vakbonden Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) en Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO. Dit is een nieuwe stap naar één gezamenlijk cao voor de gehele modedetailhandel die op 1 juli 2018 in moet gaan.

Voor de medewerkers houdt de nieuwe overeenkomst in dat ze in april 2,77 procent meer loon krijgen, gevolgd door een loonsverhoging van minimaal 0,8 procent in 2018. De toeslagen die personeel ontvangt voor werken op zondag en zaterdagavond worden komende april verlaagd van honderd naar vijftig procent. Medewerkers die deze toeslagen nu al ontvangen, worden gecompenseerd.

De CAO geldt volgens Retailnews voor medewerkers van C&A, Claudia Sträter, Miss Etam, Promiss, Hunkemöller, Peek & Cloppenburg, Primark en WE. De nieuwe overeenkomst komt op bijna alle punten overeen met de CAO Fashion, Sport & Lifestyle die INretail vorig jaar afsloot met drie vakbonden.

De FNV, Federatie Nederlandse Vakbeweging, is het niet eens met deze overeenstemming. De vakbond is van mening dat de werkgevers de arbeidsvoorwaarden verder willen uitkleden. De FNV was vorig jaar ook al tegen de CAO Fashion, Sport en Lifestyle.

CAO
modedetailhandel