• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overzicht: de Belgische mannenmodeshows in beeld

Overzicht: de Belgische mannenmodeshows in beeld

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De internationale mannenmodeweken zitten er weer op, met New York Fashion Week:men’s als hekkensluiter. Verschillende Belgische ontwerpers toonden hun nieuwe collectie in een van de internationale modesteden zoals New York, Parijs of Milaan. Een beeldverslag van gelauwerde Belgische ontwerpers tijdens Fashion Week.

Tim Coppens

Tijdens New York Fashion Week: men’s showde Tim Coppens zijn lente/zomer 2017 collectie voor aan het publiek. De in New York gevestigde ontwerper bewees tijdens NYFW nog eens dat hij een van de meest vernieuwende namen is op het gebied van mannenmode. Coppens liet zich inspireren door zijn eigen jeugd in België, hij blikte terug naar de jaren 90 en club scenes. Sportieve jacks met Japanse elementen waren onder andere terug te zien in zijn collectie.

"Tim Coppens brengt een authentieke en geloofwaardige stem aan sportkleding in de mode-context," zegt Pruess over de keuze voor de ontwerper. Het label van Tim Coppens, waarmee hij een pionierspositie verwierf op het gebied van luxe sportkleding, werd in 2011 gelanceerd. De ontwerper heeft inmiddels voor zijn ready to wear-collecties al een CFDA Swarovski Award (mannenmode) ontvangen en tevens was hij genomineerd voor de LVMH Prize. Momenteel is hij genomineerd voor de Andam Award en CFDA Award.

Dirk Bikkembergs

Dirk Bikkembergs toonde zijn collectie met Olympisch thema rondom een zwembad. Een korte waterpolotraining maakte deel uit van zijn presentatie. De collectie bestond uit diverse materialen zoals leer en neopreen. Volgens de ontwerper is zijn nieuwe collectie een eerbetoon aan de sport. De connectie met de Olympische Spelen waren duidelijk terug te zien in de vele gouden details zoals schoenen, tassen, scheenbeschermers en gouden kettingen.

#Finale of the #DirkfashionShow #WetWithDirk #DBss17 #MMFW #DirkBikkembergs

A video posted by Dirk Bikkembergs (@dirkbikkembergs) on

Walter van Beirendonck

Walter van Beirendonck opende een paar weken geleden Paris Fashion Week met een bijzondere collectie die geinspireerd was op de film Alice in Wonderland. Grote kleermakers jassen, marionette-achtige personages en brede broeken waren te zien op de catwalk. Leuk detail: in de ontwerpen van de show ‘Why is a Raven like a writing-desk?’ zit Staphorster stipwerk, een traditioneel gemaakte stof die voor Staphorster klederdracht wordt gebruikt.

Ann Demeulemeester

”Liefde is een kleurrijke emotie voor mij. We kunnen zeggen dat ik zwart ben als het gaat om liefde en we allemaal een beetje rood worden als we verliefd zijn, dat zit er allemaal in,” zegt Ann Demeulemeester tegen Vogue over haar nieuwe collectie. Zwart en rood zijn de kleuren die vooral voorkomen in haar collectie. Kenmerkende details van de collectie: linten, kralenkettingen met rode veren eraan en asymmetrische outfits.

Haider Ackermann

Een openlucht show in de tuin van het Palais Galliera in Parijs. De mannencollectie bestond uit een opvallend kleurenpalet. “Hebben we geen behoefte aan energie op dit moment? Ik bedoel, de hele industrie, de hele wereld moet die positieve energie voelen. Het draait allemaal om vrijheid,” luidde Ackermanns uitleg.

Dries van Noten

‘Master of patterns’ Dries van Noten presenteerde de camouflageprint in cozy truien en jassen tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Van Noten verwees naar een combinatie tussen utilitair en de poezie. Dit kwam tot uiting in uitlopende broeken, wide-cut shorts en oversized tunieken met camouflage print en een renaissance stijl.

Maison Margiela

Terwijl de collectie van Margiela vorig seizoen nog in het teken stond van ruige menswear met motorcross invloeden, zag het publiek dit seizoen een collectie van traditionele maatpakken met natuurlijk het Galliano stijlkenmerk. Jasjes die die binnenstebuiten zaten en shirts met onafgewerkte naden. Ook unisex en androgyne looks kwamen voorbij; Maison Margiela bijvoorbeeld stuurde mannen in mini-rok de planken op.

Raf Simons

Raf Simons presenteerde zijn collectie tijdens de 90e editie van Pitti Uomo in Florence. De voormalig hoofdontwerper van Dior liet zich inspireren door het werk van de Amerikaanse cultfotograaf Robert Mapplethorpe. Bekijk hier het complete beeldverslag.

In juni besteedde FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klikt u hier.

Beeld: © Catwalkpictures.com

Belgische ontwerpers
In Beeld
Menswearcatwalkseason