• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Patagonia reageert op beelden Peta

Patagonia reageert op beelden Peta

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |UPDATE

Dierenorganisatie Peta heeft het merk Patagonia de beelden laten zien van schapenfokkerij Ovis21 in Argentinië. Het bedrijf levert merino wol aan voor producten van het modebedrijf.

"Drie minuten lang laat de video beelden zien van hoe schapen onmenselijk worden behandeld, van castratie, van het verwijderen van de staarten, van het slachten van lammeren. Het is vooral vernederend, omdat we oorspronkelijk betrokken waren bij dit project om het grasland te herstellen, ter verbetering van het dierenwelzijn," laat het merk weten in een reactie.

Patagonia zegt te zijn gaan samenwerken met Ovis21, nadat het merk was gestopt met wol inkopen via de open markt, om zo het gebruik van mulesing tegen te gaan. "We waren blij dat mulesing niet voorkomt in de Patagonië. En we waren blij dat Ovis21 boeren de schapen in de winter warm houden."

Het merk erkent fout te zijn geweest. "We hebben gecontroleerd of er geen gebruik werd gemaakt van mulesing, maar we hebben niet verder gekeken hoe het was gesteld met het dierenwelzijn." Volgens Patagonia is er geen enkel excuus voor het gewelddadige scheren en de inhumane manier van slachten.

Toch zegt het bedrijf de samenwerking met Ovis21 niet meteen op, zoals Stella McCartney wel deed. "We zullen met Ovis21 praten om de nodige veranderingen en verbeteringen door te voeren. We zullen verslag uitbrengen aan onze klanten en het publiek over de stappen die we zetten.Onze excuses voor het kwaad dat is gedaan in onze naam. We houden je op de hoogte."

Lees hier meer over het onderzoek van Peta naar het welzijn van schapen.

lammeren
lammetjes
Merino wol
Patagonia
PETA
schapen
wol