• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Paul Smith combineert mannen- en vrouwencollecties in Parijs

Paul Smith combineert mannen- en vrouwencollecties in Parijs

Door Anne Buis

20 okt. 2016

Mode

De Britse ontwerper Paul Smith kiest voor een nieuwe strategie en combineert in januari de mannen- en vrouwencollecties in Parijs. De show zal plaatsvinden op 22 januari 2017. Dat meldt WWD.

Volgens de ontwerper is de keuze om de collecties samen te presenteren een ‘natuurlijke stap’. “Als onafhankelijk bedrijf kunnen we de veranderingen in de markt heel behendig en op een interessante manier oppakken,” zegt Smith, toevoegend dat hij zijn merk in de jaren zeventig startte in de Franse hoofdstad. “Er komen spannende tijden aan!”

Volgens het bedrijf zal de show de Paris Men Fashion Week sluiten en is het tegelijkertijd de opening van de Paris Couture. Met de keuze voor het samenvoegen van de collecties op de catwalk voegt Paul Smith zich in het rijtje modehuizen zoals Burberry, Gucci en Bottega Veneta.

Vorig jaar kondigde Smith al een grote reorganisatie aan: om het hoofdmerk te versterken en het aanbod voor consumenten te vereenvoudigen zijn de collecties vanaf herfst 2016 samengevoegd onder twee lijnen: Paul Smith en PS Paul Smith. De Paul Smith-lijn bestaat uit prêt-à-porter, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen. De PS Paul Smith-lijn zal een uitgebreide versie worden van de bestaande collectie en zal onder meer bestaan uit kleding, denim, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen. Volgens het bedrijf van Smith zal de lijn ‘toegankelijk zijn op het gebied van product, prijs en distributie’.

Beeld: Paul Smith, Facebook Paul Smith

PAUL SMITH