Pepe Jeans start met duurzame productieprocessen

Pepe Jeans London heeft een duurzaam innovatie initiatief gelanceerd. Hiermee hoopt het spijkerbroekenmerk het gebruik van duurzame productieprocessen in de denimindustrie aan te moedigen.

Via een persbericht laat Pepe Jeans Londen weten dat het jeansmerk onder de titel 'Tru-Blu' de komende maanden een serie milieuvriendelijke protocollen lanceert die de nieuwe productiestandaard van het bedrijf gaan worden.

Pepe Jeans start met duurzame productieprocessen

De drie eerste stappen in het verduurzamen van het productieproces kregen de naam Ice Shock, Tru-Blue en Wiser Wash. Ice Shok is een nieuwe wastechniek waarbij droogijspellets worden gebruikt om denim een natuurlijk uitziende wassing te geven. Tijdens dit proces verdampt COz, zodat er geen secundair afval wordt geproduceerd en het gebruik van andere chemische reinigingsmiddelen wordt verminderd.

Pepe Jeans start met duurzame productieprocessen

Tru-Blu is de titel van de nieuwe productiemethode met zo min mogelijk chemische wasbeurten en zo min mogelijk waterverspilling. De laatste stap, Wiser Wash, reduceert het gebruik van puimsteen en chemische stoffen tijdens het wasproces, terwijl de broeken nog steeds dezelfde contrasten en slijtplekken hebben zoals bij de traditionele wastechniek.

Beeld: Pepe Jeans

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN