Peperdure krokodillenleren kleding in beslag genomen in Amsterdamse winkel

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft deze week 105 kledingstukken in bewaring genomen, meldt de organisatie op de website. De items zijn gevorderd bij een winkel in Amsterdam en het gaat om kledingstukken en accessoires waar leer van krokodillen, pythons en anaconda’s in is verwerkt.

Het leer van deze dieren mag alleen verhandeld worden wanneer aangetoond kan worden dat de dieren binnen de Europese Unie zijn gekweekt of dat het leer met een vergunning is ingevoerd in het gebied. Krokodillen, pythons en anaconda’s zijn namelijk beschermd waardoor deze regels van kracht zijn. De eigenaren van de winkel, waarvan de naam niet genoemd wordt door de NVWA, konden niet aantonen dat het leer op deze manier verkregen is, waarop de items in beslag genomen werden.

Peperdure krokodillenleren kleding in beslag genomen in Amsterdamse winkel

Alhoewel de NVWA geen naam noemt van de zaak, melden verschillende Amsterdamse media dat het zou gaan om Karmaloog. Deze winkel is onder andere gespecialiseerd in krokodillenleer. De eigenaren ontkennen dat kledingstukken in beslag zijn genomen. De winkel werd in maart nog bekogeld met verfbommen. Destijds zei de eigenaar Nezir Yozgat dat ‘het waarschijnlijk gaat om activisten’.

Er is een proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van Wet Natuurbescherming. Wat precies de volgende stappen zijn in de zaak, is nog niet duidelijk. Wanneer de eigenaren alsnog aan kunnen tonen dat het leer volgens de regels verworven is, kunnen zij mogelijk de 105 kledingstukken terugkrijgen.

Beeld: NVWA

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN