Een petitite eist dat de Nike Air Max 270 schoen uit de wereldwijde handel wordt teruggetrokken. Inmiddels hebben al 16.000 mensen de petitie ondertekend. De petitie is gestart omdat in het ontwerp van de zool het Arabische woord ‘Allah’ te herkennen is volgens initiatiefnemer Saiqa Noreen, zo meldt Bloomberg.

Het ontwerp is godslasterend volgens Noreen omdat op de naam van Allah zou worden getrapt en dat deze besmeurd zou worden met modder en ander vuil. Noreen eiste dan ook dat de schoen uit de wereldwijde verkoop zou worden gehaald.

Nike reageerde in een statement, in handen van Bloomberg, dat het logo een gestileerde vertegenwoordiging is van het Air Max handelsmerk. “Elke andere manier waarop het beeld wordt geïnterpreteerd is niet opzettelijk. Nike respecteert alle regio’s en neemt dit zeer serieus.”

Het is niet de eerste keer dat Nike te maken heeft met dergelijke klachten. In 1997 trok het bedrijf een schoen terug met een logo dat leek op vlammen, maar in het Arabisch leken de vlammen op het woord ‘Allah’.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN