• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Première Vision: Dit zijn de trendkleuren voor lente/zomer 2025

Première Vision: Dit zijn de trendkleuren voor lente/zomer 2025

Door Florence Julienne

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Première Vision februari 2024 Credits: F. Julienne

Welke kleuren zullen hoogstwaarschijnlijk de collecties voor SS25 domineren? Ter gelegenheid van de Première Vision februari 2024-editie, geeft Desolina Suter, fashion director van Première Vision, een overzicht.

Aangezien het thema van Première Vision februari 2024 ‘Mutations’ was, wordt het SS25-seizoen gepositioneerd als een keerpunt. Het viert experimenten, ontdekking, benaderingen en projecten die in de loop van de tijd vorm krijgen, de lange termijn temmen en verder gaan dan het seizoensgebonden karakter van mode. Het spectrum voor SS25 vertelt het verhaal van veranderende kleuren. Het benadrukt evoluerende tinten en regenereert klassiekers, met nuances die worden getransformeerd door lichtintensiteit, sober getimed of subtiel verdraaid door hybride pigmenten.

Het veranderen van de aard van tinten maakt de weg vrij voor nieuwe associaties bij warm en koud, wijzigt de balans van licht-donkercontrasten en geeft monochromen een expressiviteit met meerdere facetten. Deze veranderingen gooien chromatische stereotypen omver en zorgen dat het gebruik van kleur nog groter kan zijn.

Vier belangrijke kleurenthema’s voor SS25

Première Vision februari 2024 Credits: F. Julienne

De kracht van het licht belichaamt een verlangen naar helderheid, een noodzaak om met heldere blik in de toekomst te kijken. Dit licht introduceert een modulatie van gebleekte tinten, overmatig blootgestelde warmte, onverzadigde natuurlijke tinten als gevolgd van droogte, luchtkoude en bioluminescente helderheid. Het is een thema dat voornamelijk zich uit door een melkachtige gele kleur, ‘overgoten met een gebleekte helderheid’.

Première Vision février 2024 Crédits: F. Julienne

Het tweede thema is een regeneratie van de elementen. Een verzadigde infusie van onvervalste intensiteit onthult robuuste en voedende tinten, overgepigmenteerde dichtheid en versterkte fragmenten ondersteund door een stimulerende kracht.

Première Vision februari 2024 Credits: F. Julienne

Het derde thema is een dubbelzinnige samenkomst van ongrijpbare tinten en buitensporige diepte. Een combinatie die een zowel vreemde als verleidelijke sfeer creëert, met dubbelzinnige blush-kleuren, verfijnde getinte neutralen en opaalachtige bleke kleuren.

Première Vision februari 2024 Credits: Première Vision

Tot slot de vierde invalshoek: de veranderende koude tinten. Afwijkend van hun gebruikelijke spectrum, tonen ze tinten van gisting, vruchtbare groene en bruine tinten, samen met blauwe en violette tinten die terug te vinden zijn bij levende organismen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited FR. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Kleurentrends
Première Vision
SS25
Trends