• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Presentatoren Songfestival-special gekleed door David Laport, Maison the Faux en Francisco van Benthum

Presentatoren Songfestival-special gekleed door David Laport, Maison the Faux en Francisco van Benthum

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Eurovisie Songfestival kan dit jaar niet doorgaan, maar dat houdt de organisatie niet tegen om toch aandacht te besteden aan het Songfestival. Dit weekend wordt namelijk de special ‘Eurovision: Europe Shine a Light’ uitgezonden. Voor die speciale uitzending is de kleding van de presentatoren verzorgd door Nederlandse ontwerpers.

Zowel Edsilia Rombley als Chantal Janzen dragen een ontwerp van David Laport, zo blijkt uit het persbericht. Jan Smit draagt een pak gemaakt door Francisco van Benthum en Nikkie de Jager draagt een ontwerp van Maison the Faux.

“Door deze uitdagende tijd zijn we genoodzaakt om nog meer ambachtelijk te werken dan gebruikelijk,”aldus Laport in het bericht. “Zo hebben we alle stoffen zelf geplisseerd en hebben we een groot deel van de stoffen zelf gemaakt”. Signatuur technieken van de ontwerper komen voor in beide outfits. Francisco van Benthum licht de creatie voor Jan Smit toe: “We hebben de outfit van Jan Smit als het ware ‘gehackt’ door er letterlijk een nieuwe ontwerp laag overheen te leggen in de vorm van geplaatste applicaties en borduursels.” Nikkie de Jager, de online host van het evenement, draagt een ‘krachtig ontwerp’ van Maison the Faux.

David Laport
Eurovision: Europe Shine a Light
eurovision songfestival
Francisco van Benthum
Maison The Faux
Songfestival