Ralph Lauren vernietigt copycat sneakers Converse

In de herfst startte Converse de strijd tegen namaak. Het Amerikaanse sneakermerk, sinds een paar jaar in handen van sportgigant Nike, spande juridische procedures aan tegen 31 bedrijven. Merken als H&M, Wal-Mart en Skechers zouden allemaal te veel geïnspireerd zijn geraakt door de Converse All Star gymp. Ralph Lauren is het eerste merk dat de sneakers gaat vernietigen.

Ralph Lauren heeft een schikking getroffen met Converse. Het merk zegt binnen dertig dagen alle sneakers die betrokken waren bij de rechtszaak te vernietigen. Volgens Fashionmag gaat het in totaal om 36 modellen plus alle schetsen en marketing tools.

Hoewel het Converse volgens eigen zeggen niet om geld te doen is - CEO Jim Calhoun zei in oktober vorig jaar tegen de New York Times: "Het doel is om namaak tegen te gaan" - zal Ralph Lauren ook een bedrag betalen aan Converse. Hoeveel is niet bekend gemaakt.

Ralph Lauren vernietigt copycat sneakers Converse

Ralph Lauren treft schikking met Converse

In Nederland heeft Scapino het al jaren aan de stok met Converse. In 2009 waren in winkels van Scapino schoenen van Converse te koop tegen lage prijzen. Namaak, volgens Converse. Maar het vonnis luidde in 2011 dat Scapino de schoenen legaal had verkregen via toenmalig leverancier Sporttrading. Converse legde zich hier echter niet bij neer en ging in hoger beroep. Het hof oordeelde vervolgens dat de tonglabelcode van de Scapinoschoenen uitkomst kan bieden. Die worden onderzocht door het hof.

Converse bracht in 1917 de eerste All Stars op de markt. De profbasketballer Chuck Taylor kreeg na zijn bekendmaking dat Converse zijn favoriete sportschoen was, een All Star versie naar zich vernoemd: de Chuck Taylor All Stars, ook wel Chucks, Conns of Connies genoemd. De sportieve schoenen zijn de best verkochte sneakers ter wereld – het bedrijf zegt een miljard exemplaren te hebben verkocht. Veel bedrijven proberen het model daarom te kopiëren.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN