• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Video: Vroege vogels bij de lancering van de H&M designercollectie

Video: Vroege vogels bij de lancering van de H&M designercollectie

Door FashionUnited

3 nov. 2016

Mode |VIDEOREPORT

Consumenten die een item uit de Designer x H&M-collectie wilden bemachtigen, moesten vroeg uit de veren. De lancering van de designercollectie was eerder dan voorgaande jaren, om acht uur ‘s ochtends. FashionUnited bracht een bezoek aan de Amsterdamse flagshipstores van H&M op de Dam en de Kalverstraat met bescheiden rijen in vergelijking tot Balmain en Isabel Marant voor H&M lanceringen.

De H&M webshop trok op het lanceringsmoment wel evenveel bezoekers als andere jaren. Tenminste, als we dat kunnen afleiden uit het feit dat de website er direct uit lag. 'We hebben op dit moment veel bezoekers op de site. Dit komt door de grote belangstelling in onze nieuwste collectie. Probeer het later nog eens,' aldus de melding van H&M. Om 9.00 uur deed de website het weer. De collectie die via de online shop wordt aangeboden is momenteel deels uitverkocht. De op hitnummer- geïnspireerde T-shirts en truien zijn niet meer beschikbaar.

H&M in zee met Designhuis

Het Parijse modehuis dat bekend staat om zijn kleurrijke collecties en levendige prints, de nieuwe gastontwerper van H&M was, werd onthuld in mei.

Carol Lim en Humberto Leon staan sinds 2011 aan het roer bij het modehuis, het modehuis dat in 1970 is opgericht door de Japanner Kenzo Takada. Het Amerikaanse ontwerpduo gaf het merk een moderne make-over, waardoor de populariteit voor het eerst sinds aftreden van Takada in 1999 weer toenam. In 2012 was er een ware herbeleving: de ‘Tiger sweaters’ waren niet aan te slepen.

H&M heeft al veel samenwerkingen achter de rug met grote modehuizen zoals Alexander Wang, Marni, Isabel Marant, Versace en Lanvin. In 2004 ging H&M voor het eerst in zee met een modeontwerper, de Duitse Karl Lagerfeld. Het had grootste impact: de samenwerking verschaft mannelijke en vrouwelijke consumenten toegang tot betaalbare luxe.

Foto’s en video: Myrthe de Graaf voor FashionUnited