Reqlaim tilt duurzaamheid naar nieuw niveau met eco blazer

Reqlaim tilt duurzaamheid naar een heel nieuw level door het creëren van een mooi gemaakt en goed uitziend kledingstuk, voor 99% bestaand uit afvalmaterialen.

WIJ ZIJN REQLAIM EN DIT IS DE ECO BLAZER!

We hebben een stof ontwikkeld, die het milieu minimaal belast. Het is ademend, super duurzaam en voelt als zacht katoen. Elke blazer is gemaakt van plastic flessen (51%), oude T-shirts (47%) en een houten klomp afkomstig uit Nederland (1%). Kortom het item bestaat slechts 1% uit niet-gerecyclede materialen.

Vergeleken met andere standaard producenten, besparen wij met elke blazer:
25 kg CO2 uitstoot.
16 liter water (er wordt geen water verspild).
61 KWh energie.
50% van de energiebron van de fabrieken wordt gewonnen uit zonne-energie.

Wij houden van mode, maar zijn ook bezorgd over de positie van deze industrie als één na grootste industriële vervuiler ter wereld. Wij besloten dat het tijd was voor een ander soort fashion bedrijf – één die zich fundamenteel inzet voor het oplossen van de huidige milieuproblemen, door een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst voor onze planeet.

Het Reqlaim project is een samenwerking tussen Meindert Kooistra en Rob Schalker van A fish named Fred. Schalker is inmiddels 30 jaar actief in fashion en marketing. Ook bij zijn merk A fish named Fred dat inmiddels aktief is in 28 landen, speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Van de verwerking van gerecyclede materialen en het ondersteunen van de World Fish Migration Day tot het experimenteren met alternatieven voor polybag verpakkingen.

Wat ons onderscheidt is dat er geen ander bedrijf is dat kleding produceert van bijna 100% afval.

Reqlaim tilt duurzaamheid naar nieuw niveau met eco blazer

Reqlaim heeft een garen ontwikkeld met minimale impact op het milieu wereldwijd, die soortgelijke garens overtreft volgens alle duurzame maatstaven (hlgG MSI). Elk product heeft een uniek verhaal en wordt gemaakt in een klein eco-vriendelijk familiebedrijf, c.q. fabriekje in West-Europa.

Wij lanceren ons product exclusief op Kickstarter, omdat het ons de vrijheid geeft om ons bedrijf te promoten precies zoals wij dat willen. Wij worden niet beperkt door de groei van doelen, omzetdoelstellingen of product tijdlijnen opgelegd door andere mensen of bedrijven. Het stelde ons in staat om een duurzaam businessmodel op te zetten. Bij Reqlaim zijn wij van mening dat duurzaamheid meer is dan alleen het gebruik van de schoonste fabrieken in de wereld en het gebruik van herbruikbare en vernieuwende bronnen voor onze producten – het betekent ook dat er alleen op aanvraag van de klant geproduceerd wordt, dus er is geen afval, geen verlies en geen eigen risico.

Meindert’s verhaal

Meindert kom uit Nederland, waar het land beschouwd wordt als een waardevolle bron. Dit betekent dat de Nederlanders recyclen erg serieus nemen. Meindert zijn ouders sorteren hun afval in zeven verschillende bakken in een poging om het land voor hun kleinkinderen en toekomstige generaties te behouden.

In tegenstelling tot waar Meindert nu woon: The Rocky Mountains waar land voelt als overvloedig en onbegrensd en waar veel gemeentes bewoners geen kans bieden om te recyclen.

Omdat individuen een beperkte invloed hebben om de aarde te helpen, moeten meer bedrijven een deel op zich nemen om onze planeet te helpen – zij moeten meer doen dan alleen zeggen dat ze helpen of zich maatschappelijk betrokken voordoen in hun laatste reclamecampagne.

De modebranche is de één na grootste industriële vervuiler ter wereld en na het importeren van Europese modemerken naar Amerika en het bezoeken van fabrieken wereldwijd, besloot Meindert dat het tijd was voor een ander soort modebedrijf. Een modebedrijf dat kwalitatieve kleding maakt van herbruikbare en duurzame middelen in s ’werelds schoonste fabrieken, die alleen produceren wat de klant bestelt. Een bedrijf dat echt een minimale co2 uitstoot achterlaat.

Voetafdruk

Dus wat is het probleem? Nou, hoe meer koolstof in de atmosfeer, hoe sneller de aarde opwarmt. Een opwarmende planeet en een verandering in het klimaat betekent; smeltende ijskappen, stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden, gevolgd door droogte en bosbranden.

Onze omgeving is aan het veranderen en niet in positieve zin. De kwaliteit van het Reqlaim product is torenhoog, maar onze impact op het milieu is minimaal. Geen afval, iedereen blij!

Milieu

Bij Reqlaim geloven wij dat milieucrisis een kritisch omslagpunt heeft bereikt: al het vermogen van de aarde om zichzelf te herstellen zal worden vernietigd. We zijn toegewijd aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, het behouden van schoon water en lucht maar ook het afstoten van vuile technologieën.

Fabrieken

De stoffen en blazers worden gemaakt in kleine fabrieken in West-Europa door mensen die gepassioneerd zijn over zowel de planeet als over het werken voor Reqlaim. We zijn toegewijd aan eerlijke lonen en het verstrekken van veilige werkomstandigheden.

Alleen gerecyclede materialen

Omdat het winnen en verwerken van nieuwe grondstoffen zijn tol eist voor het land, het water en de lucht, hebben wij een manier omarmd om ons product te maken van herbruikbare en vernieuwende hulpbronnen. Door het gebruik van vezels gemaakt van afval na consumptie, beperken we onze afhankelijkheid van grondstoffen en verminderen de CO2-uitsoot.

*Gebaseerd op de Higg Materials Sustainability Index (MSI)

De MSI stelt merken en fabrikanten in staat om de milieu-impact van gebruikte materialen in het creëren van textielproducten te meten, de score van hun producten te vergelijken met de rest van de industrie en om betere beslissingen te maken over materiaal gebruik.

Klik hier voor de Reqlaim Kickstarter.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN