• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Riccardo Tisci en Guo Pei in Times top 100 meest invloedrijke mensen

Riccardo Tisci en Guo Pei in Times top 100 meest invloedrijke mensen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Time Magazine heeft de jaarlijkse lijst met 100 meest invloedrijke mensen bekendgemaakt. Dit jaar zijn ontwerpers Riccardi Tisci en Guo Pei toegetreden tot de lijst.

De ontwerpers zijn toegevoegd aan de categorie Artists. De gekozen personen worden door ‘een collega uit het vak’ geïntroduceerd. Donatella Versace schreef over Tisci ‘als een van de belangrijkste figuren in de mode op dit moment’. “Je moet een agitator zijn, een rebel, iemand die grenzen verlegt en conventie tart, iemand die mode en kunst en andere culturen bij elkaar brengt.”

Guo Pei is hier misschien wat minder bekend, maar in de Verenigde Staten kreeg de ontwerpster veel lof voor haar jurk die gedragen werd door zangeres Rihanna naar het MET Ball in 2015. “Wanneer een kunstenaar succes vindt buiten China, dan is een groot gevoel van trots en Guo is daar geen uitzondering op ,” schrijft Chinees-Amerikaanse zakenvrouw Wendi Murdoch. “Haar werk laat een Chinese techniek zien - ingewikkelde vaardigheden en ongelooflijk vakmanschap - en het reflecteert de eindeloze uren toegewijd aan het tot leven wekken van schoonheid, romantiek en haar verbeelding.”

Andere modenamen die al eerder werden aangedragen en nog steeds op de lijst staan zijn onder meer Alexander Wang, Dianne von Furstenberg en Kanye West. De winnaars worden gekozen in verschillende categorieën, zoals leiders en revolutionairen, bouwers en titanen, kunstenaars en entertainers, wetenschappers, denkers, helden en iconen.


Guo Pei
RICCARDO TISCI
Time Magazine