• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Rimowa slaat de handen ineen met Off-White

Mode

Rimowa slaat de handen ineen met Off-White

Door Tessa Guntlisbergen

5 jun. 2018

Ter ere van zijn 120-jarig jubileum is koffermerk Rimowa een samenwerking aangegaan met high-end streetwearlabel Off-White. De twee lanceerden samen een ‘opvallend originele, transparante polycarbonaat handbagagekoffer’.

De koffer is voorzien van zwarte handvaten, wielen en andere details zoals het label op het slot, welke het product volgens Rimowa “karakteristiek en onmiskenbaar Off-White maken in de manier waarop het detaillering van het merk in zijn visuele taal adopteert”. “Rimowa was een van de eerste partners waarmee ik in 2014 een samenwerking aanging. Alexandre en ik kwamen met het idee voor een super cool en functioneel product,” verklaart Off-White oprichter Virgil Abloh in een persbericht. “Als een liefhebber van het merk en iemand die koffers gebruikt, was ik enthousiast over wat ik zou willen aanpassen met deze samenwerking. Ik heb een sterk gevoel dat wat je in de samenwerking zult zien, daarvan het resultaat is,” aldus Abloh.

Het model van de koffer is gebaseerd op het Rimowa Essential-model, maar bevat geen binnenvoering. In plaats daarvan is het product voorzien van een flex-divider-systeem, dat het inpakken gemakkelijker moet maken.

De Rimowa x Off-White koffer wordt op 20 juni gepresenteerd tijdens Off-White's herenmodeshow in Parijs. Daarna wordt de koffer op 25 juni beschikbaar gesteld voor verkoop, zowel via Rimowa’s webshop als in geselecteerde winkels van Rimowa en Off-White wereldwijd. Prijs voor de koffer is 850 euro.

Beeld: Rimowa