Rotterdam krijgt dankzij tassenlabel Susan Bijl zijn 'eigen tas'

De tassen van Susan Bijl zijn wereldwijd in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, maar een tas in de kleuren van de stad Rotterdam, de stad waar de wortels van het tassenlabel liggen, bestond nog niet. Tot nu. Susan Bijl lanceert in samenwerking met Rotterdam Tourist Information The New Shopping Bag ‘Wena & Rotte’.

De groen-wit-groene tas is naast een mooi aandenken voor toeristen volgens Susan Bijl een ode aan Rotterdam en Rotterdammers. “Met grote regelmaat vertellen klanten enthousiast over de tassen die ze weggeven aan vrienden buiten Rotterdam. Het is heel leuk om al die anekdotes te horen in onze winkel. We zien onszelf niet als louter een lokaal merk en richten ons op de wereld, maar toch kan je er niet omheen. Ik zat in Rotterdam op de academie en mijn vrienden en familie gebruikten de eerste tassen die ik zelf maakte. Zij waren de eerste ‘ambassadeurs’ van het merk. Deze tas is een ode aan de intussen vele Rotterdamse ambassadeurs die ons merk met zoveel enthousiasme uitdragen,” aldus Susan Bijl in een persbericht.

Iedereen die een Rotterdamse versie van ‘The New Shopping Bag’ koopt ontvangt ook een gedicht van stadsdichter Dean Bowen. De ‘Wena & Rotte’-tas is vanaf 17 mei exclusief te koop bij Rotterdam Tourist Information en de flagshipstore van Susan Bijl aan de mauritsweg 45a in Rotterdam. De prijs van de tas varieert van 24,90 euro (maat medium) tot 29,90 euro (maat large).

Susan Bijl studeerde in 2000 af aan de Willem de Kooning Academie met een boodschappentas die alle andere tassen overbodig moest maken: The New Shopping Bag. De missie van Susan Bijl bestaat uit het verminderen van afval op een kleurrijke manier. Susan Bijl verkoopt haar tassen in meer dan tachtig Nederlandse winkels. In het buitenland heeft ze verkooppunten in onder andere in Japan, Taiwan, Singapore, Engeland en Hong Kong.

Rotterdam krijgt dankzij tassenlabel Susan Bijl zijn 'eigen tas'

Beeld: The New Shopping Bag ‘Wena & Rotte’ via Susan Bijl

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN