Sacha Goossens eerste winnaar Joke Veeze Award

Portretfotograaf Sacha Goossens heeft de allereerste Joke Veeze Award gewonnen, met haar serie De Kinderen van Neptunus. Goossens won een geldbedrag van 3500 euro.

De modeprijs werd begin dit jaar in het leven geroepen en is vernoemd naar de oud-directeur van Akademie Vogue in Amsterdam. Na het overlijden van Veeze werd haar omvangrijke modecollectie geveild. Van de opbrengst wordt onder andere de Joke Veeze Award georganiseerd. Ook organiseert de stichting die het geld beheert masterclasses.

De modeprijs kent ieder jaar een andere invullen. Dit jaar was het thema modefotografie. Bij volgende edities zal de prijs in het teken staan van styling, ontwerpen en bloggen.

Sacha Goossens eerste winnaar Joke Veeze Award

Fotograaf Sacha Goossens maakt winnende modeserie

Deelnemers aan de wedstrijd kregen de opdracht om voor een avant-gardistisch modemagazine een fotoserie te maken met het thema Water. De jury bestond uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné.

"Modefotografie en water vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sacha Goossens heeft voor de winnende serie zowel de styling als fotografie gedaan en haar fantasie de vrije loop gegeven. Het is een fraaie combinatie geworden van alledaagsheid en mystiek. De surrealistische, ontwapenende beelden kenmerken zich door een hoge kwaliteit van fotografie en een creatieve styling," zegt juryvoorzitter Planting in een persbericht.

De eerste editie van de wedstrijd was gericht op studenten en recent afgestudeerden. Foto’s van de tien genomineerden zijn nog tot en met 21 juni te zien tijdens het FotoFestival Naarden.

Foto’s: Sacha Goossens

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN