• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Samantha Cameron lanceert modemerk Cefinn

Samantha Cameron lanceert modemerk Cefinn

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Samantha Cameron, vrouw van voormalig prime minister David Cameron, lanceert haar modemerk Cefinn. De eerste collectie bevat 36 hedendaagse kledingitems die geschikt zijn voor overdag maar ook ‘s avonds.

Iedereen hield al een oog uit voor de lancering van Cefinn, dankzij de focus op design en draagbare kleding, sinds het moment dat Cameron afgelopen herfst de eerste details over het merk onthulde. De eerste collectie zit vol met items voor de drukbezette vrouw met veeleisende prioriteiten. De items maken gemakkelijk een ‘modern werk uniform’.

“Ik wilde een collectie ontwerpen die een modern mode randje had, maar makkelijk te dragen, stijlen en verzorgen is. Het grootste gedeelte is wasbaar. Ik wil het makkelijker maken voor vrouwen om zich stijlvol, vrouwelijk en zelfverzekerd te voelen,” legt Cameron uit, vrouw van de voormalige prime minister David Cameron en voormalig creatief directeur van accessoires merk Smythson.

“Als een druk werkende moeder en professional was ik gefrustreerd als ik geen goed geprijsde, kwalitatieve, go-to kledingstukken kon vinden die me én door het ontbijt met familie en een dag in het kantoor konden krijgen gevolgd door een avond uit met mijn vrienden,” voegt Cameron toe.

Cefinn, de naam is ontstaan door het combineren van de eerste en laatste letters van haar achternaam, samen met de initialen van haar vier kinderen - Elwen, Florence, Ivan en Nancy, is al drie jaar in de maak en is geïnspireerd door Bauhaus en de vorm en functie hiervan. De belangrijkste filosofie is dat het esthetische aspect van een kledingstuk even belangrijk is als de functionaliteit. Op de website staat dan ook: “Kleding hoeft niet óf stylish óf praktisch te zijn. Voor Cefinn, zijn ze dat allebei.”

In de eerste collectie variëren de prijzen van 110 pond (130 euro) voor een zwart satijnen top tot 390 pond (460) euro voor een cocoon coat in het blauw of groen. De belangrijkste highlights zijn een opvallende rode midi-jurk voor 270 pond (320 euro), een peplum top met lange mouwen voor 190 pond (225 euro) en een empire-jurk met klokmouwen voor 260 pond (305) euro.

De spring/summer 2017 collectie is ontworpen zodat het gemakkelijk voor alle gelegenheden aangepast kan worden, zegt het modemerk, en bevat 36 stukken met onder andere tops, rokken, jurken, cullotes en jassen. Het kleurenpallette bestaat voornamelijk uit neutrale kleuren zoals zwart, wit, blauw, khaki en grijs, met hier en daar een accent van rood en het traditionele Prince of Whales ruitje in zwart en wit.

Cameron voegt toe: “De collectie omvat een elegant gevoel voor stijl met een focus op functionaliteit en kwaliteit.”

Op de website van het merk omschrijft Net-A-Porter hoofd Alison Loehnis Cefinn als “een collectie met draagbare kledingstukken waarmee je makkelijk de overgang kunt maken tussen looks die allemaal super stijlvol zijn, maar ook functioneel en praktisch.

Inkoper van vrouwenkleding bij Selfridges, Heather Gramston voegt toe: “Samantha Cameron staat bekend voor haar elegante gemakkelijke stijl en dat is precies wat deze eerste collectie laat zien.”

De collectie is beschikbaar op de Cefinn website, maar ook online bij Net-a-Porter.com, Selfridges.com en in Selfridges winkels in Londen, Manchester en Birmingham.

Beeld: via Cefinn website

cefinn
Samantha Cameron