• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Saxion werkt samen met Bangladesh University aan duurzame textielindustrie

Saxion werkt samen met Bangladesh University aan duurzame textielindustrie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hogeschool Saxion wil bijdragen aan de duurzame productie van textiel in Bangladesh. Daarom heeft Mirjam Koster, directeur van de Academie Creatieve Technologie, namens de hogeschool een samenwerkingsovereenkomst met de Bangladesh University. Dat meldt de Tubantia.

Inkopers van textiel en producenten moeten via de nieuwe samenwerking rechtstreeks met elkaar in contact komen voor een duurzamere textiel- en modeketen. Tevens komen er nu uitwisselingsprogramma’s van studenten en docenten in Bangladesh. Met de samenwerking wil Saxion bijdragen aan een duurzame textielproductie in het land.

Tot op heden staan het productieproces en de werkomstandigheden in de textielindustrie flink onder druk, omdat het westen niet bereid is om veel geld te betalen voor kleding. Na de instorting van de Rana Plaza fabriek in 2013, waarbij duizenden mensen omkwamen, kwamen de slechte omstandigheden in de spotlights te staan.

De overeenkomst werd getekend in het Catshuis in Den Haag, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en minister-president Sjeikh Hasina van Bangladesh.

Bangladesh
Saxion