• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Schepers Bosman maakt eerste schoen in samenwerking met Mephisto

Schepers Bosman maakt eerste schoen in samenwerking met Mephisto

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Credits: de 'Kiltie Cruisers' van Schepers Bosman, in samenwerking met Mephisto. Beeld: Schepers Bosman x Mephisto

Het Nederlandse label Schepers Bosman brengt een eerste schoen op de markt. Het betreft een bewerking van een klassiek model van schoenenmerk Mephisto, waarmee Schepers Bosman samenwerkte. Dat blijkt uit een persbericht van Schepers Bosman.

De oprichters van het kledingmerk, Sanne Schepers en Anne Bosman, werkten al eerder met Mephisto. De oerdegelijke schoenenproducent leverde meermaals schoenen voor de shows van Schepers Bosman. Het tweetal aanvankelijk zelf bij Mephisto aan met de vraag of ze wat schoenen voor Amsterdam Fashion Week konden gebruiken.

Het Franse familiebedrijf Mephisto, opgericht in 1965, staat bekend om stevig, comfortabel. Niet bijzonder modieus misschien, maar Schepers en Bosman zagen er jaren terug al de schoonheid van in. ‘Het zijn gewoon heel mooie, ondergewaardeerde schoenen,’ zeiden de ontwerpers in 2017 in een interview met het AD. ‘Iconisch en ambachtelijk gemaakt. Niks lijmen, maar alles is gestikt. Prachtig.’

Op het Cruiser-model van Mephisto, een veterschoen met een brede tong en een solide zool, legden Bosman en Schepers een dubbele strook ingesneden leer: een zogenaamde ‘kiltie’, bekend van chique loafers. De ‘Kiltie Cruiser’ wordt uitgevoerd in zwart leer.

Mephisto
SCHEPERS BOSMAN