• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sepehr Maghsoudi slaat nieuwe weg in

Sepehr Maghsoudi slaat nieuwe weg in

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Nederlandse modeontwerper Sepehr Maghsoudi is een nieuwe weg ingeslagen. In de Tolhuistuin in Amsterdam heeft Maghsoudi vorige week zijn twaalfde - en vernieuwde - collectie getoond.

Wat vooral anders is ten opzichte van de vorige collecties is dat zijn twaalfde collectie draagbaarder is. Eerdere collecties waren theatraler, kunstiger. Van abstracte concepten zet hij nu de stap naar draagbare high fashion.

Belangrijke elementen in zijn nieuwe collectie zijn de details en structuren waarbij hij gebruik maakt van pure Schotse schapenwol. Wat men aan de buitenkant ziet, gaat aan de binnenzijde verder. Geïnspireerd door het boeddhisme gebruikt Maghsoudi prachtige kleuraccenten. Zijn designs zijn een vertolking van de persoon die Sepehr Maghsoudi is. Een persoon die droomt van een betere wereld; een wereld waarin al onze daden vanuit liefde ontstaan en we elkaar zien zonder te oordelen.

Maghsoudi studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute (Amfi). Hij liep stages bij Alexander van Slobbe en Jeroen van Tuyl. Na het winnen van de Edgar Vos couture prijs en deelname aan talentenjacht Project Catwalk, in 2010 uitgezonden op RTL 5, houdt Maghsoudi zich voornamelijk bezig met zijn eigen modelabel.

Sepehr Maghsoudi