• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sheltersuit en URW helpen daklozen in 12 steden in Duitsland en Oostenrijk

Sheltersuit en URW helpen daklozen in 12 steden in Duitsland en Oostenrijk

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Een dakloze in een Sheltersuit. Credits: Sheltersuit / Tony Dočekal

Sheltersuit en Unibail-Rodamco-Westfield (URW) Duitsland gaan opnieuw samenwerken om daklozen in twaalf steden in Duitsland en Oostenrijk een hart onder de riem te steken. Zo worden er vanaf 10 oktober Sheltersuits uitgedeeld aan mensen in nood, zo wordt bekendgemaakt in een persbericht.

De Sheltersuit is een multifunctioneel, windproof en warm kledingstuk, gemaakt van geupcycled materiaal. URW doneert zelf de eerste honderd Sheltersuits in samenwerking met lokale organisaties die de donatie in goede banen zal leiden, zo is te lezen. De donatie vindt plaats in 11 Duitse steden en in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen.

De donatie gaat gepaard met een campagne die in de twaalf URW-shoppingcentra te zien zal zijn om bewustwording te creëren. Hier kunnen consumenten tevens een bedrag doneren. Het doel is om 110.000 euro in te zamelen.

Het is niet de eerste keer dat Unibail-Rodamco-Westfield Duitsland en Sheltersuit de handen ineen slaan. Zo deelden zij in 2021 ook al eens Sheltersuits uit in vijftien steden.

Sheltersuit
Unibail-Rodamco-Westfield