• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Shoeby en Nicolette van Dam lanceren samen meisjescollectie

Shoeby en Nicolette van Dam lanceren samen meisjescollectie

Door Marjolein Stormezand

31 aug. 2018

Mode

Na Fred van Leer, die voor Shoeby een dameslijn mocht ontwerpen, is presentatrice Nicolette van Dam gevraagd om voor de retailer achter de tekentafel te kruipen. De meisjescollectie daaruit is voortgekomen is vandaag gelanceerd. Dit laat Shoeby middels een persbericht weten.

Volgens het persbericht is van Dam bij uitstek geschikt om een meisjescollectie voor Shoeby samen te stellen. “De presentatrice en actrice wordt op social media dagelijks overladen met leuke reacties op de kleding van haar twee dochters Lola-Lily (6) en Kiki-Kate (4). Nicolette heeft een unieke stijl én een neus voor wat kinderen leuk vinden”, aldus het persbericht.

De collectie, met als thema back to school, is ontworpen voor meisjes van twee tot acht jaar. De collectie is voorzien van verschillende prints en symbolen in de kleuren zachtroze, zwart en leger.

Van Dam laat middels het persbericht weten het belangrijk te vinden dat de collectie niet te kinderlijk zou worden: “Dit heeft goed uitgepakt, want ik zou sommige items zelf ook wel willen hebben. Kinderen moeten we serieus nemen, maar wel met een knipoog, want ze zijn nog zo jong”, aldus van Dam.

De Nicolette van Dam x Shoeby-collectie is vanaf vandaag te koop via de website van de retailer en in alle 220 Shoeby-filialen.

Shoeby werd in 1981 opgericht door Mieke en John van Deursen. Wat begon met een kleine winkel in De Bosch is uitgegroeid tot een omnichannel formule met 220 fysieke winkels. Shoeby ontwerpt en ontwikkelt eigen collecties waaronder het dameslabel Eksept, het herenlabel Refill en de kinderlabels Jill en Mitch.

Beeld: Shoeby

Fred van Leer
Nicolette van Dam
Shoeby