Slow fashion merk Ignore verandert naam naar Résiste et Rêve

Duurzaam modemerk Ignore heeft de naam veranderd naar Résiste et Rêve. Wat echter niet verandert is de stijl van het merk, die oprichter en artistiek leider Bekka Oomens omschrijft als ‘nonchalant rock ‘n roll chic’. Het merk zal duurzame en milieuvriendelijke items blijven produceren.

“Ik heb gemerkt dat ‘Ignore’ soms een negatieve bijsmaak heeft. Dus heb ik na een lange brainstormsessie besloten om een nieuwe en betere naam te kiezen voor het merk,” vertelt Oomens. “Het merk heeft altijd een ontspannen Franse stijl gehad. Ik ben geïnspireerd door de taferelen in de straten van Parijs en door muses zoals Lou Doillon en Elisa Sednaoui. De moeiteloze Parijse klasse en de stijl van de vrouwen op straat inspireren mij.”

Sinds de oprichting enkele maanden geleden is het merk al internationaal gegroeid en doet het goed in Nederland en Zwitserland. Het merk doet dit seizoen zijn intrede in Duitsland en de kleding is al verkrijgbaar in Scandinavië.

Fans van het merk kunnen hetzelfde van Résiste et Rêve verwachten als van Ignore. “De collecties worden steeds meer naar mijn stijl gemaakt: nonchalant rock ‘n roll chic. De Parijse je-ne-sais-quoi houding,” aldus Oomens. “Bijvoorbeeld, ik wil graag een simpel linnen T-shirt dragen met een leren biker jack en cropped donkere jeans met een laars of met een rokje en stevige laarzen. Een perfecte mix van mannelijk en vrouwelijk. Jurken, rokken en broeken maar met een tomboy tintje.”

”Ik wilde het merk positioneren naast andere Franse merken in het middensegment zoals Sessún maar ook naast Zadig & Voltaire. Het merk Résiste et Rêve is een fantastische toevoeging in dit segment en onderscheid zich door ecologische materialen en eerlijke productie.”

Beeld: Résiste et Rêve website

Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN