• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Sophie Hulme stopt met tassenmerk vanwege gezondheidsproblemen

Sophie Hulme stopt met tassenmerk vanwege gezondheidsproblemen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sophie Hulme stopt met haar gelijknamige tassenmerk. Dit meldt de ontwerper in een bericht op Facebook. De pre-fall collectie en de nieuwe wintercollectie zullen de laatste zijn van het merk.

“Zoals sommige van jullie weten vecht ik met twee zeldzame ziektes. De afgelopen jaren is dit een steeds groter probleem geworden en na een moeilijke afweging heb ik besloten mijn bedrijf te sluiten na elf jaar,” aldus het statement. Hulme geeft aan dat kiezen voor haar gezondheid ongetwijfeld de beste keuze is, zeker nu ze een haar zoon heeft om aan te denken. Ze lijdt aan Kleine Levin Syndrome, ook bekend als het Sleeping Beauty Syndrome, en Ehlers Danlos.“Het bedrijf groeit en ik geloof dat het ontwerp en de beelden beter dan ooit eruit zien. Dit maakt het nog moeilijker om te stoppen. Dit betekent echter wel dat we op een hoogtepunt kunnen stoppen en we zullen met veel trots terugkijken op alles dat we hebben bereikt.

Hulme benadrukt dat het bedrijf alle afspraken zal nakomen en ook de speciale projecten waaraan het werkt nog zal lanceren. Het merk zal blijven handelen tot december. De laatste twee collecties zullen limited editions zijn waarvan 10 procent van de verkoop zal gaan naar goede doelen die mensen met dezelfde ziektes als zij steunen.

Het merk werd onder andere verkocht bij de Bijenkorf, Harrods, Selfridges, Harvey Nichols, Bloomingdales, Yoox en Matchesfashion.com. Hulme won in 2012 een British Fashion Award voor opkomend talent in de categorie accessoires.

Beeld: Website Sophie Hulme

Sophie Hulme