• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Spijkers en Spijkers lanceert denimlijn

Spijkers en Spijkers lanceert denimlijn

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het merk Spijkers en Spijkers breidt uit met een denimlijn, die ‘Spijkers Denim’ gaat heten. De eerste collectie zal op zaterdag 28 januari tijdens Amsterdam Fashion Week gelanceerd worden. Dat bevestigt Truus Spijkers aan FashionUnited.

De Spijkers Denim-lijn is een ‘casual aanvulling op de vrouwelijke SIS-collectie’. De eerste collectie bestaat uit 25 items, van ’old school flair tot boyfriend jeans’. Ook zijn er sweats in de collectie opgenomen, met teksten als ’Spijkers Nail It’, ’Spijker hard’ en ’Spijker goed’.

“De naam Spijkers en Spijkers leent zich natuurlijk goed voor een denimlijn,” vertelt Truus Spijkers met een knipoog. “Het zijn designerjeans, met verschillende kleuren, wassingen en destroyed elementen.”

Samen met haar zus Riet Spijkers is ze op dit moment ‘aan het nadenken over de presentatievorm’ van de catwalkshow tijdens de Amsterdamse modeweek. Naast de catwalkshow van de de herfst-/wintercollectie 2018 wordt Spijkers Denim ook gepresenteerd tijdens de Modefabriek.

De tweelingzussen Truus en Riet Spijkers vormen sinds 2000 het merk Spijkers en Spijkers. Beide zussen studeerden af aan ArtEZ in Arnhem, waarna ze in 2000 een masteropleiding volgden aan het Fashion Institute Arnhem. In 2010 is het merk uitgebreid met de voor een breed publiek toegankelijke SIS-lijn. Het duo ontving diverse awards en prijzen voor hun ontwerpen en werden onderscheiden met de Prins Bernard Cultuur Prijs Mode Stipendium 2013.

Meer weten over het programma van de aankomende editie van Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam? Lees ook: Amsterdam Fashion Week start met Future Generation

Beeld: Spijkers & Spijkers

spijkers&spijkers