• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Stella McCartney ontwerpt vegan Adidas Stan Smith sneakers

Stella McCartney ontwerpt vegan Adidas Stan Smith sneakers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Stella McCartney heeft een vegan versie van de Adidas Stan Smith sneakers ontworpen. Dat is een eerste voor het iconische sneakermodel van het sportmerk, zo is te lezen op de Stella McCartney website, waar de gympen beschikbaar zijn voor pre-order.

De witte Stella #Stan Smith sneakers zijn versierd met een merklogo en paarse streep op de achterkant van de schoen. De drie Adidas strepen op de zijkant zijn vervangen door in het nepleer gestanste sterrenvormpjes. "Een moderne update die de tijdloze uitstraling van het origineel bewaakt," zo luidt het in de productomschrijving op de website.

De witte vegan Stan Smith sneakers van Stella McCartney zijn er voor dames en heren. De prijs van een paar bedraagt 250 euro (325 US dollar). 10 september zijn de sneakers bij Stella McCartney winkels wereldwijd en online verkrijgbaar, zo meldt Hypebeast.

Stan Smith was een populaire Adidas gymp in de jaren 90. Het schoenmodel kende een succesvolle herlancering: Stan Smiths wonnen aan populariteit nadat de toenmalige Céline creatief directeur Phoebe Philo de gympen droeg tijdens de herfst/winter 2011 collectiepresentatie in Parijs.

Het luxemerk Stella McCartney van de Britse modeontwerper werd in samenwerking met Kering in 2001 gelanceerd. Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf en gelijknamige merk. De collecties worden op een verantwoorde manier geproduceerd en zijn geheel veganistisch. McCartney houdt ook haar effect van haar bedrijf op het milieu bij en is hier open over. Het luxemerk voert dames- en heren ready-to-wear collecties, handtassen, schoenen en een kinderlijn. De collecties zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen wereldwijd via wholesale en bij de 50 eigen winkels in steden als Londen, Milaan, Parijs en New York. Sinds maart is Stella McCartney weer volledig eigenaar van haar gelijknamige label.

Stella McCartney werkt al jaren samen met Adidas, zo voert de sportgigant de sportmodelijn Adidas Stellasport. Adidas sneakers worden vaker door de Britse modeontwerper onder handen genomen, zo werd bijvoorbeeld een eco-vriendelijke versie van de Parley Ultraboost X uitgebracht.

Adidas
Adidas Group
Stan Smith
Stella McCartney
VEGAN
veganistisch