Na Denham verwerkt nu ook Stella McCartney de biologisch afbreekbare stretch denim ontwikkeld door Candiani Denim in de collecties. Het bedrijf maakt dit bekend in een persbericht.

Met de samenwerking met Candiani zet Stella McCartney nieuwe stappen binnen het merk op het gebied van innovatie van duurzame stoffen. De nieuwste collectie, de herfst 2020 collectie van Stella McCartney, bevat tien stukken die zijn gemaakt met de gepatenteerde plantaardige stretch technologie, zo wordt gemeld in het persbericht.

De speciale gepatenteerde techniek van Candiani gebruikt biologisch katoen en een natuurlijke rubberen kern om een stof te maken die vrij is van plastic en micro-plastic. De traditionele synthetische en op olie-gebaseerde elastische polymeren zijn hierdoor vervangen door natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen. Op de eigenschappen van stretch denim wordt niet ingeleverd, zo valt te lezen in het bericht.

De denim die Stella McCartney gebruikt wordt al gemaakt met honderd procent biologisch katoen en de speciale stretch technologie wordt nu geproduceerd in een veilige en niet-toxische omgeving. Ook wordt de denim geverfd met nieuwe verftechnieken die stoffen gebruiken van paddestoelen en zeewier.

De collectie van Stella McCartney waarin de techniek wordt gebruikt ligt vanaf mei 2020 in de winkels.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN