• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Studenten Amsterdam Fashion Academy exposeren werk tijdens Dutch Design Week

Studenten Amsterdam Fashion Academy exposeren werk tijdens Dutch Design Week

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld: Amsterdam Fashion Academy

Eerstejaars bachelorstudenten van de Amsterdam Fashion Academy presenteren binnenkort hun werk tijdens de Dutch Design Week, die loopt van 14 tot en met 26 oktober. In samenwerking met Mediamatic, een Amsterdamse kunstinstelling gericht op natuur, biotechnologie en biokunst, ontwikkelden de studenten eigen kostuumontwerpen rondom het thema biodiversiteit. De designs worden geëxposeerd in Eindhoven, zo is te lezen in een bericht van de mode-academie.

De studenten gingen aan de slag met vragen als ‘hoe kunnen door middel van mode we meer empathie teweegbrengen voor andere soorten op de planeet’ of ‘kunnen we de wereld vanuit een niet-menselijk perspectief bekijken door ons te kleden als insect, plant of dier?’. Het resultaat: ontwerpen die het midden houden tussen modelook en natuurverschijnsel.

De ontwerpen worden ook opgenomen in een een diy-kostuumgids. De bedoeling is dat de kostuums thuis worden nagemaakt en gedragen tijdens carnaval 2022, om het thema van biodiversiteit daar naar voren te brengen ‘en het belang van de soorten op de planeet te vieren’, aldus een woordvoerder Mediamatic in het persbericht.

Beeld: Amsterdam Fashion Academy

“We zijn verheugd dat onze studenten de kans krijgen deel te nemen aan DDW Dutch Design Week, het grootste designevenement in Noord-Europa,” aldus Cristiano Carciani, hoofd van de academie. Volgens Carciani heeft het project de studenten de mogelijkheid gegeven om te werken aan een concreet project en heeft het hen ‘aangemoedigd om biodiversiteit te analyseren en hun kritisch denkvermogen toe te passen’.

De dertig ontwerpen zijn van 16 tot en met 24 oktober te zien in de Mediamatic-ruimte in het Natlab in Eindhoven.

Beeld: Amsterdam Fashion Academy

Meer Nederlandse modeontwerpers tonen hun projecten tijdens Dutch Design Week 2021. Zo zijn er zijden sjaals te zien van Ilfa Siebenhaar en is er in de Fashion Tech Farm een gezamenlijke expositie van makers op het gebied van mode en technologische innovatie. De expositie is samengesteld door ontwerper en Tech Farm-initiatiefnemer Marina Toeters, en bevat werk van onder meer Labeledby, Bilihome, Qi Wang, Tana Hendriksma en Malou Beemer.

Amsterdam Fashion Academy
Dutch Design Week