• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Studenten Jean School ontwikkelen wassingen voor Edwin Jeans

Studenten Jean School ontwikkelen wassingen voor Edwin Jeans

Door Esmee Blaazer

25 jun. 2019

Mode

Edwin Jeans heeft twee wassingen van Jean School studenten in productie genomen. Het van oorsprong Japanse denimmerk vroeg veertien studenten van Jean School wassingen te ontwerpen. De link is Edwin's denim designer & developer van de mannencollectie; Niels Mulder, een Jean School alumni. Dat maakt Jean School bekend aan FashionUnited.

De studenten hebben zeven maanden gewerkt aan het onderzoeken en ontwikkelen van een originele wassing, in Denim City Labs, de locatie van de opleiding. Voor dit 'Reduce / reuse / recylce' - ofwel duurzame, recycle - project is gewerkt met 12.8oz ‘63 Rainbow Selvage denim, dat speciaal in Japan is ontwikkeld voor Edwin door denimfabrikant Kuroki. Elke student kreeg twee paar jeans en 1,5 meter stof om mee te werken.

De winnende wassingen zijn van twee vrouwelijke Jean School studenten Lieke Koen en Suzanne Boymans. De Edwin spijkerbroeken worden vrijdag 28 juni gelanceerd en zijn vanaf dat moment, in de gelimiteerde oplage van honderd, te koop bij Denim City in Amsterdam en Edwin winkels in Parijs, Londen en Berlijn. De verkoopprijs van de spijkerbroeken bedraagt 199 euro.

Lieke Koen (links), Suzanne Boymans (rechts).

Het van oorsprong Japanse denimlabel werd in 1947 opgericht door Mr. Tsunemi. Hij haalde jeans uit de VS naar Japan. De eerste Edwin spijkerbroek werd in 1961 geproduceerd. Een van de wapenfeiten van het merk is de introductie van 'stonewash' in de jaren tachtig. Stonewash is de oudste manier (behandeling) om een spijkerbroek een 'gedragen' uiterlijk te geven.

Beeld: Edwin Jeans via Jean School.