Studenten maken accessoires van fruitleer

Misschien krijgen consumenten met de Fruitleather items wel een leger aan fruitvliegjes achter zich aan, maar sympathiek is het concept wel. Studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam hebben namelijk van oud fruit leer gemaakt.

De studenten kwamen er achter dat op een markt in de buurt van de academie elke dag ruim 3500 kilogram onverkoopbare groente en fruit overblijft. Onder de naam Fruitleather Rotterdam zijn ze vervolgens aan het experimenteren geslagen met het materiaal. Zo hebben ze een tas van mango ontworpen.

Hoe het werkt: de ontwerpers pureren het fruit, verwijderen de pitten en koken de puree. Door het koken ontstaat een drap. Tot zo ver is het een klassieke kooktechniek om snoep mee te maken. De studenten hebben de techniek verfijnd. Ze smeren de stroop uit op bakpapier en laten de substantie drogen. En dan, tadaa, ontstaat een leerachtig materiaal.

Doel is om het materiaal, samen met een andere partij, verder te ontwikkelen en vervolgens commercieel in te zetten.

Wie nieuwsgierig is naar de fruitaccessoires kan langs komen bij Studio Lost and Found in Rotterdam. In deze pop-up store tonen de studenten momenteel hun items van fruitleer.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN