• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Studenten winnen Meester Koetsier Entrepreneur Award met duurzaam verpakkingsconcept Boxcet

Studenten winnen Meester Koetsier Entrepreneur Award met duurzaam verpakkingsconcept Boxcet

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De twee winnaars en de jury. Beeld: TMO Fashion Business School

Julia Hinfelaar en Kyara Tonen zijn de winnaars van de Meester Koetsier Entrepreneur Award. De studenten van de TMO Fashion Business School wonnen de award met een duurzaam verpakkingsconcept met de pakkende naam Boxcet. Dat meldt de TMO Fashion Business School in een persbericht. Hinfelaar en Tonen winnen daarmee 10.000 euro.

Boxcet biedt herbruikbare verzenddozen gemaakt van gerecyclede textieloverschotten. De dozen zijn licht, stevig en flexibel. Met het concept willen Hinfelaar en Tonen ‘bijdragen aan een duurzamere manier van pakketverzending en het gebruik van karton verminderen’, zo staat in het persbericht. Daarnaast willen ze ‘de textielafvalberg drastisch reduceren en de overschotten een nieuw doel geven’.

Julia Hinfelaar en Kyara Tonen presenteren Boxcet. Beeld: TMO Fashion Business School

De jury van de prijs prees het concept vanwege de ‘volwassenheid van het businessconcept’ en de actualiteit en relevantie ervan. “Hier staan twee powervrouwen met een dijk van een product. Jullie hebben onze adviezen eigenlijk helemaal niet meer nodig”, aldus juryvoorzitter Mariette Hoitink, tevens ondernemer en bestuurslid van de Meester Koetsier Foundation.

Boxcet wordt momenteel getest bij verschillende bedrijven, waaronder PostNL. Hinfelaar en Tonen zullen de 10.000 euro gebruiken om het concept verder uit te werken.

boxcet
Meester Koetsier Entrepreneur Award
TMO
TMO FASHION BUSINESS SCHOOL