• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • T-shirts met vleermuizen: Zoe Karssen B.V. failliet

T-shirts met vleermuizen: Zoe Karssen B.V. failliet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |PRIMEUR

Zoe Karssen B.V. is failliet verklaard. Dit blijkt uit documenten op rechtspraak.nl en bevestigt curator Ernst Jan Beerdsen telefonisch aan FashionUnited.

Het bedrijf, dat bekend is geworden om de T-shirts met kenmerkende vleermuis opdruk, is gisteren failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Uit de documenten is op te maken dat moederbedrijf Zoe Karssen International B.V. en Zoe Karssen Retail B.V. niet betrokken zijn bij het faillissement. Curator Beerdsen vertelt telefonisch dat hij op dit moment nog informatie aan het vergaren is omtrent het faillissement maar dat het alleen gaat om Zoe Karssen B.V. Over oorzaken kan op dit moment nog niks gezegd worden, dat wordt later besproken in het eerste faillissementsverslag.

Het lijkt te gaan om de groothandelstak van Zoe Karssen.

Faillissement uitgesproken over Zoe Karssen B.V.

Zoe Karssen werd bekend als het merk met statement T-Shirts en sweats. Het merk breidde later uit met denim en knitwear. In 2016 stapte het merk ook in mannenmode en opende het de eerste fysieke winkel van het merk in de Negen Straatjes. Het merk is geliefd onder bloggers en was jarenlang veel te spotten in Instagram-posts.

Op het moment van publicatie van dit artikel is de website van Zoe Karssen uit de lucht en geeft het een melding dat deze ‘under construction is’. De Instagram-pagina van het merk is op privé gezet.

Beeld: Zoe Karssen x Bijenkorf

Zoe Karssen
zoe karssen b.v.