Telefoon opladen met jas Tommy Hilfiger

In museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam is het al te zien: een jurk waarmee je een smartphone kunt opladen. De Nederlandse ontwerpster Pauline van Dongen stelt tijdens de expositie 'The Future of Fashion is Now' haar solarjurk met 72 zonnepanelen tentoon. Na een paar uur met deze jurk in de zon te hebben gelopen is er voldoende energie om een lege smartphone tot 100 procent op te laden.

Het idee is inmiddels ook opgepikt door een internationaal bekend modelabel: Tommy Hilfiger. Consumenten kunnen de solarjas gewoon bestellen in de webshop van het merk. Tommy Hilfiger maakte een versie voor heren en dames voor respectievelijk 349 en 379 euro.

Telefoon opladen met jas Tommy Hilfiger

Of modeliefhebbers met de jas gezien willen worden is de vraag: het merk naaide namelijk aan de achterkant meerdere flexibele zonnepanelen. Van de achterkant loopt een kabeltje door de voering, die in verbinding staat met twee usb-poorten. Wie de rechthoekige vlakken op de achterkant maar niets vindt, kan de panelen losmaken en opbergen in een speciale zak.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN