• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tenue de Nîmes viert jubileum met eigen limited Vans-sneaker

Tenue de Nîmes viert jubileum met eigen limited Vans-sneaker

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Amsterdamse jeanswinkel Tenue de Nîmes bestaat in november 2018 tien jaar. Om dit te vieren, lanceert de Amsterdamse denimretailer tien samenwerkingen met internationale ‘topmerken’. Dit maakt Tenue de Nîmes bekend middels een persbericht. De jeanswinkels start de reeks op 6 september met de lancering van een eigen Vans x Tenue de Nîmes ‘Indigo Authentic’-schoen.

“Er is voor mij geen toepasselijker manier denkbaar voor het afsluiten van dit geweldige eerste Tenue de Nîmes decennium”, verklaart eigenaar Menno van Meurs in het persbericht. “De tien merken die we hebben geselecteerd zijn bovendien, zonder uitzondering, industry-leaders. Dit zijn de iconische merken waar ik van meet af aan fan van ben. Dit zijn de merken aan wie wij ons succes mede te danken hebben. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik deze spectaculaire reeks mag aankondigen”, aldus van Meurs. Welke andere negen partijen van Meurs heeft benaderd voor een samenwerking is nog niet bekend.

Voor de samenwerking met Vans is gekozen voor het Vans Authentic-model, het model dat in de jaren zeventig in Anaheim, Californië vooral populair was binnen de skatecultuur. Op de tong van de schoen staat het Tenue de Nîmes ‘kruis’-symbool en op de schoenzool staan de drie Andreaskruizen als ode aan Amsterdam. De binnenkant van de schoen is voorzien van een print gebaseerd op een Hawaii-shirt uit het archief van Tenue de Nîmes. Van Meurs in het persbericht: “Dit originele Hawaii-shirt heb ik gekocht op de Yoyogi Park antiekmarkt in Tokyo en vormt de ultieme hidden treasure van de schoen.”

De sneaker komt met twee paar veters: een wit paar met Tenue de Nîmes-logo en een blauw paar.

De Vans x Tenue de Nîmes uniseksschoen kost 109,95 euro en is vanaf 7 september uitsluitend verkrijgbaar in de Tenue de Nimes winkels aan de Haarlemmerstraat 92-94. Ze hebben een mannen- en vrouwenwinkel.

Over Tenue de Nîmes

Tenue de Nîmes is een denim en high-fashion retailer voor dames en heren opgericht in november 2008 door René Strolenberg en Menno van Meurs. In 2015 lanceerde Tenue de Nîmes haar eerste gelijknamige kledingmerk. Tenue de Nîmes heeft drie winkels in Amsterdam: twee op de Haarlemmerstraat en één op de Elandsgracht.

<

Beeld: Vans x Tenue de Nîmes via Tenue de Nîmes
Menno van Meurs
Tenue de Nimes
Vans x Tenue de Nimes