• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • The Fashion Awards 2018: Clare Waight Keller en Craig Green ontwerpers van het jaar

The Fashion Awards 2018: Clare Waight Keller en Craig Green ontwerpers van het jaar

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Meghan Markle, de hertogin van Sussex was de verrassing gast van The Fashion Awards 2018. Zij reikte de 'Britse damesmode ontwerper van het jaar' award uit aan de ontwerper van haar bruidsjurk, Clare Waight Keller van Givenchy.

De zwangere hertogin droeg een simplistische zwarte Givenchy jurk op het podium van de Royal Albert Hall waar zij de award uitreikte. In een korte statement liet het British Fashion Council weten dat Markle de awards bijwoonde om "haar steun te laten zien voor de Britse modeindustrie" en dat Waight Keller als winnaar was gekozen door het panel van 2000 internationale experts uit de industrie vanwege haar "formidabele contributie" aan Britse mode.

Tijdens de avond werden vijftien awards toegekend, waaronder twee awards aan Gucci. Het Italiaanse luxemerk ging naar huis met de titel 'Merk van het jaar' en Marco Bizzarri, president en CEO van het designerlabel werd onderscheiden met de award 'Business Leader'.

Terwijl de avond is om Brits talent te erkennen, waren er veel internationale winnaars. De Italiaanse Pierpaolo Piccolini voor Valentino werd gekroond tot ‘Ontwerper van het jaar’, terwijl Miuccia Prada de 'Outstanding Achievement' award uitgereikt kreeg.

Virgil Abloh voor Off-white won kreeg de ‘Urban luxe’ award toegekend en Demna Gvasalia voor Balenciaga die van ‘Accessoires designer van het jaar’. Parley for the Oceans nam de ‘Speciale erkennings award voor innovatie’ in ontvangst.

Hoogste Britse modeprijzen voor Clare Waight Keller en Craig Green

Er was ook erkenning voor Brits talent. Craig Green werd uitgeroepen tot ‘Britse mannenmode ontwerper van het jaar’, de Britse ontwerper Kim Jones, momenteel artistiek directeur van Dior kreeg de ‘Trialblazer’ award voor “zijn reputatie de normen uit te dagen met respect voor heritage, historie, creativiteit en innovatie”.

Opkomend talent werd eveneens in de kijker gespeeld. Richard Quinn werd uitgeroepen tot ‘Brits opkomend talent damesmode’, Samuel Ross van A-Cold-Wall ‘Brits opkomend talent mannenmode van het jaar’.

Dame Vivienne Westwood kreeg de ‘Swarovski award voor positieve verandering” voor haar inzet voor humanitaire en milieukwesties door zowel haar gelijknamige label als haar campagnes voor goede doelen als Cool Earth, Cool Earth, Amnesty International, War Child, Friends of the Earth en Environmental Justice Foundation.

Tot slot: Fotografieduo Met en Marcus ging naar huis met de ‘Isabella Blow award voor fashion creator” en Kaia Gerber werd uitgeroepen tot ‘Model van het jaar’.

De British Fashion Awards worden jaarlijks uitgereikt door het British Fashion Council en heeft als doel Brits modetalent te erkennen en te promoten.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.uk. Vertaling en bewerking: Esmée Blaazer

Foto’s: eigendom van de BFC, van Mike Marsland/Getty Images, Joe Maher/BFC

British Fashion Council
Clare Waight Keller
Craig Green
The Fashion Awards