• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • The Green Stitch: de eerste duurzame Van Gils-collectie

The Green Stitch: de eerste duurzame Van Gils-collectie

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

No Stitch, no story. Als een innovatief modemerk hebben we ook over duurzaamheid nagedacht. Het is een populair onderwerp, klanten zijn op zoek naar snelle mode-alternatieven. Onze op maat gemaakte collecties zijn allesbehalve fast fashion. We zijn erg kieskeurig als het gaat om stoffen en materialen, alleen de beste kwaliteit meet onze normen. Toch wilden we onze verantwoordelijkheid nemen en daarom lanceerden we The Green Stitch. Een aparte collectie, geproduceerd op de meest 'groene' manier.

Focus op duurzame stoffen en materialen

De collectie richt zich op duurzame stoffen: jassen zijn gemaakt van gerecyclede wol, overhemden van biologisch katoen, allemaal zonder het verlies van comfort. Ongeveer 10 jassen, 6 jassen, eco-denim jeans en een verscheidenheid aan overhemden en t-shirts zullen binnenkort worden vrijgegeven om onze klanten het innovatieve en duurzame karakter van ons bedrijf te tonen.

Duurzaamheid gaat verder dan één collectie

Bij de productie van deze speciale Green Stitch-collectie concludeerden we dat Van Gils al vele duurzame processen in de volledige productie implementeert. Ongeveer 70 procent van de productie bevindt zich in Europa en we kozen voor langzame transporten. Dit betekent dat we het liefst per veerboot of vrachtwagen vervoeren. Europese regelgeving is vrij streng.

Bijvoorbeeld REACH, dat staat voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Beperking van Chemicaliën. REACH is van toepassing op alle chemische stoffen, zowel die nodig zijn voor industriële processen en die we gebruiken in ons dagelijks leven, in verven, schoonmaakmiddelen, kleding, meubels en elektrische apparaten. Al onze fabrikanten moeten rekening houden met deze richtlijnen.

Een andere certificering die we implementeren is GOTS: de Global Organic Textile Standard. Het is de wereldwijd toonaangevende norm voor textielverwerking voor organische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria, ondersteund door onafhankelijke certificering van de hele textielketen. Op deze manier kunnen we garanderen dat de stoffen die we gebruiken biologisch en ecologisch zijn en kunnen we bijdragen aan meer transparantie in de mode-industrie wanneer we biologische wol, katoen of gerecycled polyester gebruiken.

Sociale impact

Bij Van Gils geloven we dat duurzaamheid niet alleen belangrijk is voor het milieu. Ook kunnen de arbeidsomstandigheden voor werknemers worden verbeterd. Daarom is ongeveer 75% van onze producten goedgekeurd door het Business Social Compliance Initiative, een organisatie die instaat voor betere omstandigheden voor werknemers die deelnemen aan productieprocessen.

Bovendien moeten onze partners en wederverkopers een SA8000-certificering hebben: een internationaal geaccepteerd certificaat voor sociaal verantwoordelijke organisaties. De Bijenkorf is een van onze resellers die actief werken aan duurzaamheid binnen hun bedrijf en zeer duidelijke doelen nastreven. Bedrijven op maat maken een impact, we moeten krachten verenigen in de industrie. Onze Green Stitch-collectie is een stap in de goede richting en een logische strategische stap voor ons. We houden van ons erfgoed en wat we al meer dan zeventig jaar hebben gemaakt, en we houden ervan om onze hechtingen en ons verhaal voort te zetten voor toekomstige generaties!

Duurzame design uitdagingen

Het ontwikkelen van de Green Stitch-collectie gebeurde net als elke andere collectie met het ontwerp. Stoffen kunnen beperkend zijn, specifieke materialen of kleuren kunnen schaars zijn. Dat past bij Van Gils, omdat we geen massaproductie-modehuis willen zijn. We kunnen onszelf de beste kleermakers noemen in Nederland sinds 1948 en daar houden we ons aan. Naast kwaliteit staat het draagcomfort van onze items centraal.

Partner Content
The Green Stitch
Van Gils