• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Thebe Magugu wint International Fashion Showcase 2019, eervolle vermelding Duran Lantink

Thebe Magugu wint International Fashion Showcase 2019, eervolle vermelding Duran Lantink

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De International Fashion Showcase 2019 is gewonnen door Thebe Magugu uit Zuid-Afrika. Dit maakt de organisatie van het evenement bekend in een persbericht. De Nederlandse Duran Lantink kreeg een eervolle vermelding.

De International Fashion Showcase presenteert werk van de beste opkomende mode ontwerpers wereldwijd. Het evenement vindt om het jaar plaats tijdens London Fashion Week. De winnaar werd door de jury ‘een leider van zijn generatie’ genoemd. Elk van de deelnemers moest door middel van een installatie in gaan op maatschappelijke thema’s die spelen in het land van herkomst zoals politiek, duurzaamheid, identiteit en erfgoed. “De installatie geeft niet alleen een gevoel van het verleden, maar geeft ook een beeld van het heden en de positieve toekomst voor Thebe en zijn land,” aldus de jury in het persbericht.

Eervolle vermelding voor Duran Lantink tijdens International Fashion Showcase

Duran Lantink kreeg een eervolle vermelding. “Er is een gevoel dat de collectie alleen het begin is van een ontdekkingsreis met eindeloze mogelijkheden en impact op andere in de mode industrie.” Lantink presenteerde de collectie ‘Straight from the sale bins’ die inging op de constante staat van uitverkoop. Ook liet de ontwerper zero procent Duran zien, een merk dat mode maakt zonder productie maar het hergebruik van items uit outlets of discount websites. Lantink is bij het grote publiek bekend geworden door de roze ‘vagina’- broeken die werden gedragen in de video ‘Pynk’ van zangeres Janelle Monae.

Een tweede eervolle vermelding ging naar Cedric Mizero uit Rwanda voor de curatie van de installatie. “Cedric Mizero is zonder twijfel een vernieuwer voor zijn land. Zijn werk heeft het vermogen om het lokale en het globale te verweven tot één universele boodschap,” aldus het persbericht.

Deelnemen aan the International Fashion Showcase kan leiden tot grotere wedstrijden voor de ontwerpers. Acht ontwerpers die eerder tijdens de showcase hebben getoond, zijn later genomineerd voor een LVMH-prijs, 31 zijn genomineerd voor de Woolmark Prize en vier hebben een prijs gewonnen op het Hyères festival.

Beeld: International Fashion Showcase

cedric mizero
Duran Lantink
International Fashion Showcase
THEBE MAGUGU