Tien nieuwkomers op programma Paris Fashion Week: van Ester Manas tot Wales Bonner en Situationist

De Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) verwelkomt dit jaar tien nieuwe namen op het programma van Paris Fashion Week. Dat verkondigt de organisatie in een persbericht. De Franse labels Ami, Ester Manas, Mossi en Vejas zullen voor het eerst op de modeweek showen, evenals de Amerikaanse merken Enfants Riches Deprimés, Gabriela Hearst en S.R. Studio LA.CA, het Britse Wales Bonner, het Deense Cecilie Bahnsen, en het Georgische merk Situationist.

De modeweek, waarin de ontwerpers hun ready-to-wearcollecties voor het voorjaar van 2021 zullen presenteren, vindt plaats van 28 september tot 6 oktober. Net als de meeste andere modeweken dit seizoen - Copenhagen Fashion Week, New York Fashion Week, Amsterdam Fashion Week - betreft het een combinatie van fysieke en digitale evenementen, zo laat de FHCM weten. Het exacte programma van de modeweek wordt later deze week bekend gemaakt.

Het Franse merk Ami zal in elk geval een fysieke show organiseren, zo vertelde ontwerper Alexandre Mattiussi vrijdag aan WWD. “Het digitale landschap kan dienen om een creatieve en artistieke boodschap over te brengen,” aldus Mattiussi, maar ‘modeshows blijven een uniek ontmoetingsmoment (...) voor het publiek, voor de teams die aan de collectie hebben gewerkt, de consumenten, en de mensen die ons van buitenaf observeren.”

Beeld: Cecilie Bahnsen

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN